Hirtelen bezárt az Old Man's Pub

2013.05.09. 12:15 Módosítva: 2013.05.09. 12:45
Egyik napról a másikra zárt be az Old Man's Pub, annak ellenére, hogy májusra még rengeteg koncert volt meghirdetve. A vezetés szerint szeptemberben újra nyitnak, de Kasza Tibi szerint ez nem biztos.

Váratlanul bezárt az Old Man's Pub, Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelye. A kocsma honlapján vicces felirat hirdeti, hogy az Old Man's munkatársai már elmentek nyaralni, mivel idén korán jött a nyár. A szórakozóhelynek májusra még sok meghirdetett koncertje volt, amit hirtelen mind lemondott.

„Engem a koncert előtt két nappal hívtak fel, hogy elmarad az előadás. Szerdán lett volna koncertem, és hétfőn hívnak, hogy ők kedden bezárnak”, - mondta el az Indexnek Kasza Tibor, énekes. Már régóta megfigyelhető folyamat volt, hogy a helyen egyre kevesebben vannak, és voltak olyan előadások, amin alig lézengenek, - mondta el az énekes, aki hozzátette, ők mindig meg tudták tölteni a helyet. Kasza Tibi szerint az csak a kisebb dolog, hogy anyagi kár érte, ennél sokkal kínosabb, hogy szerdán elég sokan álltak az Old Man's előtt az ő koncertjére várva, hiába írták ki a Facebookra, hogy az előadás elmarad.

Bár az Old Man's üzemeltetői azt mondják, csak nyárra zárnak be, hiszen ilyenkor az emberek jobba szeretik a kiülős helyeket, Kasza Tibi szerint nem biztos, hogy a hely újra kinyit. Úgy tudja, nemrég új vezetés vette át helyet újra, de kedden ők is lehúzták a rolót. Májusban Kasza Tibi mellett többek között még Éliás Gyulának és Tátrai Tibornak is lett volna koncertje.

Az Old Man's Facebook oldalán nincs szó róla, hogy bezárt volna a „város legolcsóbb igényes szórakozóhelye”, az üzemeltetők most is vidáman posztolnak az oldalra. Ötvös Zoltán az Old Man's részéről elmondta, ők minden nyáron bezárnak, és most egész egyszerűen azért döntöttek a korábbi bezárás mellett, mert április végén megjött a nyár, és ilyenkor az emberek nem akarnak lemenni a pincébe. Túl nagy volt a rizikó, hogy nem tudják megtölteni a helyet, de a jelenlegi tervek szerint szeptember közepén megújulva újra nyitnak. Ötvös Zoltán szerint a téli időszakban gyakran tudnak teltházat produkálni, amikor egyszerre 200-250 ember van a szórakozóhelyen. Idén nem tervezik hogy nyári kerthelyiséget nyitnának, de jövőre lehet, hogy lesz szó róla.