Tovább keresi helyét a Sirály

2013.05.09. 16:32
Nyáron a város különböző meglepő helyszínein tartják a programjaikat.

Alig lelet új székhelyre a hányatott sorsú Sirály, ismét bezárták, mindössze pár nap elteltével. Mint azt mi is írtuk, a Király utcai hely bezárása után a Sirály átköltözött a Vas utcába, és a Rohammal való fúziót tervezgették, amikor az egyik reggel hirtelen zárva találták a helyet, mert az ingatlan magántulajdonosa lecserélte a zárakat.

„Azonnal felkerestük az ingatlan magántulajdonosát, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Roham Bárt üzemeltető cég által felhalmozott tartozások miatt felmondták a bérleti szerződést. Az üzemeltető cég állítása szerint április 29-én szóban megállapodtak a tulajdonossal a tartozások rendezéséről és a hely további zavartalan működtetéséről, majd néhány nap múlva meggondolta magát. Holott a Marom Klub Egyesület megállapodást kötött a Roham bár bérlőivel - amely érvényes szerződéssel rendelkezett -, hogy üzletrészt vesz és kifizeti az anyagi gondokkal küszködő hely tartozásait” – írják a sirályosok a Facebookon. A tulajdonos ennek ellenére mégis bezárta a helyet, ráadásul megrongálták a  dekorációinkat, plakátjainkat, bútorainkat.

„Természetesen azt tartanánk ideális megoldásnak, ha saját tulajdonba költözhetnénk, de erre nincs anyagi fedezetünk. Reméljük, akad még olyan hely ebben az országban, amely fel meri vállalni a Sirály szellemiségét, közösségét” – írják a Facebookon lemondóan, hozzátéve, hogy „a rock 'n' roll sem egy tánc, a Sirály sem egy hely - minket nem lehet bezáratni! A Sirály a nyáron sem áll le, változó és meglepő helyszíneken folytatják tovább programjainkat, ezekről a Facebookon lehet tájékozódni.