A Katonához szerződik Kulka

2013.05.13. 15:03 Módosítva: 2013.05.13. 17:19
A Nemzetiből a Katonához szerződik Kulka János, aki jelenleg egy Ibsen darabban egy korrupt polgármestert alakít a színházban. A szerephez a trafikbotrányból is meríti az ihletet.

"Nagyon szerencsés vagyok” – nyilatkozta a HVG.hu-nak Kulka János, kommentálva a hírt, miszerint a jövő évadtól a Katona József színház társulatának a tagja lesz. A szerződést holnap alá is írja. Amikor Zsámbéki Gábor rendező megtudta, hogy Kulka Vidnyánszky Attila kinevezése után elhagyja a Nemzeti Színházat, szerepet ajánlott neki a A nép ellensége című darabban, így Kulka vendégszínészként már fellépett a színházban.

Kulka János
Kulka János
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A premier után Máté Gábor, a Katona jelenlegi színigazgatója szerződést ajánlott Kukának, írja a HVG.hu. A színész egyenesen úgy gondolja, a HVG.hu-nak köszönheti a szerződését, hiszen először nekik mondta el tavaly, hogy ha Vidnyánszy Attila lesz a Nemzeti új igazgatója, akkor ő mindenképpen elhagyja a színházat. A mostani megállapodás szerint egyelőre évente csak egy szerepet játszik majd.

Kulka a HVG.hu-nak a közéletet és a politikusokat is bírálta, és utalást tett a dagadó trafikbotrányra is. Szerinte a magyar politikusok kiváló alapanyagot nyújtanak neki ahhoz, hogy el tudja játszani az Ibsen darabban a korrupt polgármester szerepét.

A színész 1993-tól a Radnóti Színházban játszott, 2003-ban szerződött a Nemzeti Színházhoz, ahonnan az évad végével távozik.