A Star Trek lenyomta a Vasembert

2013.05.20. 07:45

Több mint 70 millió dolláros jegybevételt hozott hét végén a Star Trek: Sötétségben az észak-amerikai mozikban. A bevétel elmaradt a gyártó várakozásától, a Paramount Pictures ugyanis százmilliós bevételt remélt.

A 12. Star Trek-filmet szerdán mutatták be. A csütörtök és vasárnap közötti bevételt 84,09 millióra becsülték. A sci-fi legújabb részének hét végi teljesítménye elmaradt attól a 75,2 milliótól, amelyet J.J. Abrams rendező az előző Star Trekkel keresett a stúdiónak. A Sötétségben 190 millió dollárból készült, a 3D-s filmet a kritika és a közönség is jól fogadta.

A Vasember 3 ezúttal 35,2 millió dollárral gyarapította bevételeit, így már 337,1 millió dollárnál jár Észak-Amerikában, globális szinten átlépte az egymilliárd dollárt. Eközben jelentősen, 53 százalékkal estek vissza A nagy Gatsby bevételei. A film második hete szerepel az észak-amerikai mozikban; ezúttal a harmadik legerősebb alkotás volt, 23,4 millió dollárt hozott. Baz Luhrmann műve, amelyben Leonardo DiCaprio játssza a főszerepet, két hét alatt 90,16 milliót hozott.