Még két Csurka-darab az Újszínházban

MTI/Index
2013.05.29. 08:50

Kilenc bemutatóval várják a közönséget a következő évadban az Újszínházban. A magyar szerzők darabjait játszó színházban Jókai Mór A bolondok grófja és Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című műve mellett Szabó Magda, Gyurkovics Tibor és Csurka István darabjait is műsorra tűzik.

A jövő évad újszínházi bemutatói közül hármat különböző helyszíneken már korábban is láthat a közönség: Országjáró Mátyás király című zenés ifjúsági előadásukat Nagyvázsonyban mutatják be a nyár közepén. Tavasszal próbálták, de októberben tűzik műsorra Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát, emellett a Budapesti Nyári Fesztivál programjaként mutatják be szeptember 3-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés komédiáját Bodolay Géza rendezésében - olvasható az Újszínház vezetőségének közleményében.

November 14-én Gyurkovics Tiborra emlékeznek: a Bubik István Stúdiószínpadon viszik színre Kreutzer szonáta című művét. A nagyszínpadon Vaszary János A vörös bestia című drámáját tűzik műsorra, az előadást Pozsgai Zsolt rendezi. Február első napjaiban a következő nagyszínpadi bemutató egy Csurka István-darab lesz, a Házmestersirató. Az előadást Koncz Gábor rendezi, a darab egyik főszerepét is a színész játssza. Tordai Teri főszereplésével Harsányi Zsolt A bolond Ásvayné című darabját is bemutatják. A jövő évadot Szabó Magda-bemutató zárja Az a szép, fényes nap címmel, amelyben a színház teljes társulata fellép. A Bubik István Stúdiószínpadon pedig a Nagytakarítás című Csurka István-művet mutatják be.

Az előző évad előadásai közül műsoron tartják Kodolányi János Földindulás, Csurka István Döglött aknák és Deficit, Tamási Áron Ábel, Németh László Bodnárné, Nyírő József A jézusfaragó ember, Giorgio Pianosa Mert a mamának így jó, Kocsis István Árva Bethlen Kata, Pozsgai Zsolt A szűz és a szörny, Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című darabját és a Pöttöm Panna című előadást.

A Dörner György vezette Újszínház egy év alatt 20 ezer látogatót vesztett. A színházak látogatottságáról részletesebben ebben a cikkünkben olvashatnak.