Gerendai gulyásleves-jégkrémmel sokkol

2013.05.30. 16:36

Május 31. és június 2. között rendezi meg a Millenárison a Sziget Szervezőiroda az OTP Klub Gourmet Fesztivált, ahol a hungarikumnak tekintett gulyás lesz a főszereplő.

Ezen a fesztiválon 50 hazai, budapesti és vidéki csúcsétterem kínálatát eheti végig a látogató. 500-1000 forintért lesz kóstolható a kamcsatkai rákkal töltött pelmenyi (orosz főtt tészta specialitás), a libamájjal töltött füstölt csülök, a kókuszos spárgahabbal, lazaccal és pácolt fürjtojással készült csalánpürét, a préselt malacfejhúst vagy épp a házi ajváros őz pleskavica. A hagyományos ételek kedvelői is degeszre zabálhatják magukat a Gourmet-n: lesz töltött paprika nagymama módra, a ropogós kacsacomb, sertés szűzpecsenye, mákmousse-t eperhabbal és mézes zsendicekrém levendula zselével. Az ételek mellé borokat, kézműves sajtokat, kolbászt, lekvárt, mézet és a kiváló cukrászok ízbombáit kínálják a szervezők.

Gourmet Fesztivál - Millenáris Park

Az idei év slágere a gulyás lesz, szinte mindegyik étterem készül saját variációval. Készül majd szarvasgulyás, gulyásleves ázsiai ízekkel, „Táj gulyás” leves, somogyi gulyásleves burgonyaprószával és Wiener Flakergulasch is. Megkóstolhatjuk a kecskehúsos koreai gulyáslevest, a balatoni pontygulyást, a debreceni gulyás hot-dogot, a kardhalgulyást, a gulyás terrine-t és a gulyásleves-jégkrém. Bónusznak a szintén Gerendaihoz kötődő Michelin-csillagos étterem, a Costes portugál séfje, Miguel Rocha Vieira is elkészíti a tradicionális magyar gulyást.

A belépőjegy ára 2900 forint, ami mellé jár egy borospohár, a Szent Tamás pincészet Tokaji MÁD Furmint 2012 kóstolója, az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio, egy kóstoló Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből, valamint egy csésze espresso, amelyet az ország legjobb baristái készítenek majd el. Az OTP Klub Gourmet fesztiválon azok, akik OTP Klub kártyával rendelkeznek, 25%-os kedvezményt kapnak a helyszínen kártyájukkal vásárolt napijegy árából. Emellett a klubosok kártyájuk felmutatásával az OTP Klub standjánál egy pohár bort kapnak ajándékba.