Bejutottak a döntőbe a magyar árnyjátékosok

2013.06.01. 23:41 Módosítva: 2013.06.02. 15:02
Könnyen előfordulhat, hogy egy magyar tánccsoport nyeri az egyik legnépszerűbb brit tehetségkutató, a Britain's Got Talent idei kiadását. A zsűri és a közönség imádja őket, a bukmékereknél is ők a legesélyesebbek.

A hatalmas közönségsikert aratott, magyar táncosokból álló Attraction látványszínház bejutott a Britain's Got Talent című brit tehetségkutató jövő heti döntőjébe. Érdekes, de a Hip Hop Boyz egykori tagja, Real Action, alias Szűcs Zoltán által vezetett produkció a nálunk Csillag születik néven ismert műsor első magyar kiadásában is szerencsét próbált 2007-ben, de a zsűri (Fábry Sándor, Keleti Andrea, Falusi Mariann és Náray Tamás) még a középdöntőbe sem juttatta be őket.

Az ITV kereskedelmi televízió élőben sugárzott, másfél órás szombat esti utolsó válogatóján az Attraction kilenc előadó, illetve együttes közül került elsőként a döntőbe. Produkciójukat a zsűri álló tapssal és elmorzsolt könnyekkel fogadta, a közönség pedig sms-szavazatokkal fejezte ki tetszését. A zsűri egyik női tagja, Alesha Dixon énekes egyenesen úgy fogalmazott, hogy ezzel vége is a versengésnek, az idei döntőt csak az Attraction nyerheti meg.

David Walliams zsűritag az eredményhirdetés előtt kijelentette: az ő megítélése szerint egyértelműen a magyar együttes volt az elmúlt hét elődöntő-sorozatának sztárja. Simon Cowell, a műsor producere és karcos, néhol sértő véleményéről ismert zsűritagja megköszönte a tánccsoportnak, hogy magyarként a brit műsort választották, és hosszasan méltatta a teljesítményüket. "Lenyűgöz, amit csináltok. Ebben a műsorban még soha nem láttam ehhez fogható produkciót." A másik továbbjutó Jordan O'Keefe északír énekes volt.

A jövő szombat esti döntőben az Attractionnek tíz ellenféllel kell megküzdenie a nézők szavazataiért. Ha hinni lehet a brit fogadóirodáknak, a magyarok messze a legesélyesebbek, így sok pénzt nem nyerünk, ha rájuk fogadunk, legnagyobb ellenfelüknek a bukik egy Jack Carroll nevű, 14 éves stand-up-komikust tartják.