Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor unokatestvére lesz a a Brüsszeli Magyar Intézet vezetője

2013.06.04. 16:02
Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont eddigi ügyvezető igazgatója veszi át a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet vezetését.

Vitézy Zsófiát a Balassi Intézetet felügyelő közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezte ki a Brüsszeli Magyar Intézet élére - mondta el az MTI-nek kedden a Balassi Intézet főigazgatója. Hatos Pál közölte: a kulturális szakember az ilyenkor szokásos felkészülési időszak után, szeptember 1-jén veszi át az intézet irányítását.

Vitézy Zsófia újságíró, dokumentumfilm rendező, volt a Magyar Hírlap újságírója 1995-ig, majd dolgozott az MTV-nél, aztán a nagybátyja, Vitézy Tamás által alapított Reform című újság főszekesztője lett, később a Magyar Nemzet újságírója volt. A 2010-es kormányváltás után Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke lett, majd 2011 februárjától a Budapesti Fesztiválközpontot vezette.

Vitézy egyébként Orbán Viktor első fokú unokatestvére, nagybátyja pedig Vitézy Tamás milliárdos, többek között a Helyi Téma című újság kiötlője és kiadója. A Helyi Témával Vitézy bevallottan Orbán Viktor kormányzásának szellemiségét kívánja támogatni, vallotta meg a Népszabadságban. Vitézy Zsófiának egyébként Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója is a rokona, konkrétan a féltestvére.

A Nol.hu úgy tudja, felmerült, hogy nem keresnek Vitézynek utódot, hanem a Művészetek Palotája alá vonnák a fesztiválokat, mivel hasonló profilú koncerteket, előadásokat (is) szervez mindkét intézmény.

Az is felmerült azonban hogy a főváros és a minisztérium közös céget hoz létre, melybe összevonják a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot és a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri színpadokat üzemeltető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft-t, és ennek vezetésre az utóbbi cég vezetőjét, Bán Teodórát kérnék fel.