Kósa Lajos is buzizott egyet

2013.06.06. 10:44

"Ha Budapesten túlságosan meleg lenne", Debrecen visszavárja Vidnyánszkyt - közölte videóüzenetében Kósa Lajos Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke. A nol.hu cikke szerint a debreceni Csokonai Színházban szerdán tartottak évadzáró ülést. Ez volt a Nemzeti Színházba távozó Vidnyánszky Attila búcsúztatása is. Kósa nem tudott elmenni az ünnepségre, de küldött egy videóüzenetet. Ebben üzente a Nemzeti leendő vezetőjének, hogy "ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza".

Miután Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nemrég éppen Vidnyánszky társaságában buzizott egy hatalmasat, Kósa szavait sem nehéz értelmezni. Ahogy arról beszámoltunk, Kerényi azt fejtegette egy, a Belvárosi Polgári Szalonba szervezett beszélgetésen, hogy Vidnyánszky jövőbeli színháza legalább nem a buzikról fog majd szólni, hanem a szerelemről meg a barátságról. Vidnyászky akkor ott csak a fejét csóválta, de pár nappal később elhatárolódott Kerényi szavaitól.

A haon.hu beszámolója szerint Kósa videóüzenete után "kacajok, kuncogások fogadták a kétségtelenül kétértelmű beszédet".