Ez a poszt a következő Percről percre része:

Magyarok lehetnek a legtehetségesebb britek

A Britain's Got Talent című tehetségkutató döntőjében az Attraction nevű budapesti árnyszínház tíz helyi produkcióval méri össze magát. Ha beigazolódik a fogadóirodák és a zsűri jóslata, akkor megnyerik a 87 millió forintos fődíjat. Kövesse élőben a brit Csillag születik döntőjét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Van a briteknek egy olyan terméke, amivel sem az amerikai kuzinok, sem a világ többi tévés piaca nem rendelkezik, éspedig egy legrosszabb enbékettes futballista haját viselő megmondóember, Simon Cowell személyében. Cowell egy öntelt, személyeskedő alak, aki soha nem rejti véka alá a véleményét azokban a műsorokban (Pop Idol, American Idol, X Factor, Britain's Got Talent) melyekben zsűritagként szerepel vagy szerepelt, a versenyzők produkciójáról alkotott sommás kritikái leginkább egy-egy kinyilatkoztatásnak tűnnek, melyeket egy képzeletbeli hegy tetejéről vet oda a megsemmisülés szélén álló énekesnek vagy kutyaidomárnak.

    Az ember ambivalens érzésekkel viseltetik a beképzelt hólyagként viselkedő faszival szemben, mert tagadhatatlan, hogy van kisugárzása, és emellett a véleménye is megfontolandó, nem nagyon szokott nagyokat tévedni egy-egy produkció megítélésekor, de ha igen, akkor van annyira tökös csávó, hogy azt később beismerje. Azt az elvet vallja, hogy ha valaki megméretteti magát, akkor vállalja el az ezzel járó kellemetlenségeket, azt, hogy megmondják neki, ha hamis, ha a ruha szarul áll rajta, ha idétlen a színpadon. (comment:com)

    És ez az a fickó, aki az eddigi Attraction-produkciókról csak felsőfokon nyilatkozott, sőt, az elődöntős teljesítményt meg is könnyezte.

  • Április 14-én a fél ország azon csodálkozott, hogy az egykori Hip Hop Boyz kopasz breaktáncosa nemcsak hogy túl tudott lépni a 90-es évek popzenéjén, de a Csillag születikből való kiesés után a nemzetközi porondot támadta be új formációjával, az Attraction árnyszínházzal. Akkor így vezettük fel a Britain"s Got Talent-szereplésüket: "Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje volt, bejött neki az élet és nem tűnt el a süllyesztőben.

    A poszt hangvétele nem jött be Real Action egykori csapattársának, O.G. Ducknak, aki egy frissen regisztrált indapassos nickkelezt írta:

    Krisztián Kalocsai O.G.Duck 2013.04.14. 19:40:36

    @-Szűcs Gyula-
    Nagyon nagy arc vagy, hogy ilyen mesterművet tudsz írni, szenzációs a stílusod és persze a tényekre támaszkodsz, amikor ilyeneket írsz:
    "...1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk..."
    Igaz, hogy csapatunknak nem volt büdös elmenni vidékre fellépni, azért akadtak olyan kis fellépéseink is, mint Michael Jackson History Tour-ja is, bár ez szóra sem érdemes.
    Ha pedig te tudsz fejenforgás vagy tánc közben tisztán énekelni, akkor várom a kritikát, de addig menj inkább melegebb égtájra, hogy úriember maradjak.
  • A Britain's Got Talent nevű tehetségtutatót az X-Factort is kiötlő Simon Cowell szabadította rá az emberiségre. Egy Ki mit tud? jellegű, mindent lefedő műsorról van szó, amiben simán megfér egymás mellett az ötvenes skót operaénekesnő, a beszélő walesi kutya és egy magyar tánccsoport is. A műsorral Cowell először 2005-ben próbálkozott, de összebalhézott producertársával (ez a hivatalos verzió) vagy egyszerűen csak szar volt az első próbálkozás, mindenestre nem lett belőle semmi.

    Attraction (Britain's Got Talent 2013')

    2006-ban aztán elindult az amerikai verzió, és hatalmas sikert aratott, mire a brit itv is kért belőle egyet magának. Ez is bejött, és azóta már a hét szériát kértek belőle - a hetedik döntője pillanatokon belül kezdődik, a nyolcadik előkészítése pedig javűban folyik. A formátumot a világ vagy hatvan országába exportálták, nálunk is megy Csillag születik néven, bár erről az RTL Klub a nyilvánvaló hasonlóság ellenére makacsul állítja, hogy saját fejlesztés.

    A műsor egyszerű, mint a sárga bögre: bejön a delikvens a színpadra, lenyel egy kardot, és ha ez tetszik a zsűrinek, akkor továbbjut. Az elődöntőkben is megmutatják magukat, majd a döntőben is, és a végén a közönségszavazatok alapján valaki nyer. A győztes jelenleg 250 000 fontot kap és felléphet a királynő előtt (korábban volt 100 000 fontos és 500 000 fontos fődíj is). Ezt nyerheti meg az Attraction, ha bejön a fogadóirodák tippje, és a toronymagasan esélyes magyar táncosok lendülete még egy estén át kitart.

  • a6  DSC0074
    Fotó: index

    Azoknak, akik nem a fejen pörgő Hip Hop Boyz-tagok dalait dúdolgatták a 90-es évek iskolai rendezvényeken és a házibulikban, egy gyors összefoglaló:

    Real Action 1972-ben született, Szűcs Zoltán néven (nem a rokonom, még mielőtt). 1985 óta breaktáncol, 93-ban alapította meg "legendás" Hip Hop Boyz popcsapatot Levy T-vel és O.G. Duckkal, akikkel egészen 1998-ig haknizott együtt, ám akkor a tinilányok legnagyobb bánatára elváltak útjaik. 2005-ben ugyan a retrólázat meglovagolva visszatértek ugyan a félhomályos diszkószínpadokra, de 2008 óta Levy T. és O.G. Duck már csak duóban tátogja a régi slágereket.

    Real Action a Hip Hop Boyz feloszlása után break-hip hop tánciskolát nyitott, 2004-ben pedig vezető tánckoreográfusként gründolta össze az Attraction Látványszínházat, ebből lett 2010-ben Attraction Árnyékszínház Produkció, amit külföldön mindenki Attraction Black Light Theatre néven ismer. A csapat 2012-ben a Das Supertalentnek, Németország legnépszerűbb tehetségkutató műsorának döntőse volt, idén pedig a Britain’s Got Talentben ríkatják meg minden fellépésükkel a közönséget és a zsűrit.

  • Elkezdődött a Britain's Got Talent döntője, a brit Csillag születiké, amit idán egy magyar táncegyüttes, az Attraction nyerhet meg. No meg 10 ellenfelük. Mi nézzük, önök olvasnak, és közösen drukkolunk.

  • Ant és Dec olyan párosa a brit tévének, mint nekünk Vadon János és Sebestyén Balázs volt az RTL celebes dzsungelműsorában, csak egy kicsivel sótlanabbak. Viszont profik, most is olyan lendülettel vezetik be a négy zsűritagot, mintha világéletükben ezt csinálták volna. És tényleg azt csinálták.

  • Ha igaz a tétel, miszerint gyerekkel mindent el lehet adni, nincs az az isten, hogy ne az óvodásokból (elsős általános iskolásokból?) álló tánccsoport nyerjen. Ők kezdik a döntőt, valami hasonlóval, mint amit most mutatunk.

    Preskool
  • A Pre-Skool egy rakás kiskölyökből álló táncos formáció, cuki iskolás egyenruhában táncolnak sléágerekre, és nagyon nagyon aranyosak. A színpad hátterében gyerekrajzok, a cukiságfaktor csúcsra járatva. A zsűri szerint nagyin tehetséges gyerekekről van szó, érdekes, úfy beszélnek velük, mintha fentőttek lennének, nem gügyögnak az arcukba, mint az Ének iskolájában. Simon Cowell szerint látszik a kicsiken, hogy nyerni akarnak.

  • És máris jön az első reklám, májkrémet készített egy szimparikus fiatalember. A brit tévéreklémok egy fokkal érdekesebbek, mint a magyarok, de csak azárt, mert most látjuk őket először.

  • Minden második reklám az üzletlánc termékeit és akcióit tolja. Nahát. Viszont a helyi gázszolgálatató vicces rajzfilmmel igyekszik az embereket rávenni arra, hogy még mielőtt rájuk robban a kazén, cseréltessék ki a gázórát. Nem látom az összefüggést.

  • cikkünk a témában:

    Nem mindenki fért be a döntőbe!

    Az Index stábja talált egy rakás olyan tehetséget, akik nem fértek be a Britain's Got Talent döntőjébe. Az egyik önjelölt sztárt addi cukkoltuk az utcán, amíg ez lett belőle.

    BGT_PP_01
  • Az idei kiadás döntőjében öt gyerek vagy gyerekcsoport szerepel, közülük egy már lement, most jöhet egy kislány, aki 11 éves kora ellenére nagyon felnőttesen vielkedik, a brit sajtó szerint ő az új popdívája az országnak. Jesszus.

  • 11 éves, de már akkora szája van, mint Tóth Gabinak, és még énekelni is tud. Nem baj, az Attraction jobb!

    Asanda Jezile
  • Ez pont egy olyan előadás, amikor az embernek kegyetlennek kell lennie: mert hát szar. Nem érdekel, hogy 11 éves, nem tudja kiénekelni azokat a mélyeket, amiket Beyonce hanga alá tettek a stúdióban. A magasakkal nincs baj, és a refrén alatt támogatja egy kórus is, így megmentik a nótát, ami olyan bizonytalanul indut, mintha nekem kellene harangot öntenem. A kislány végig hamis, így várhatóan a zsűri majd az egekbe magasztalja.

  • Eszméletlen jól énekelt a 11 éves kiscsaj! A ruhája meg pont olyan, hogy Tina Turner mellett is lehetett volna mellékszereplő a Mad Max 3-ban.

  • "Olyan vagy, mint Willow Smith, mondja egyikük." Ja, ő sem tud énekelni. 11 évesen nem is kell. Simon Cowell is el van ájulva, megérkeztél, mondja, felidézve a legrosszabb magyar tehetségkutatós paneleket.

  • Kollégáink Londonban vannak, hogy megszondázzák a közvéleményt: mit tudnak az Attractionről, és mennyire ismerik el teljesítményüket? Meglepő videó.

    Street Faktor
  • Reméljük, Real Actionnek ma este több szerencséje lesz, mint amikor ezzel a félig angol nyelvű Hip Hop Bozy-nótával támadta be az angolszász zeneipart:

  • Úgyhogy akár a magyar csapat is győzhet, nem?

  • Mivel a 11 indulóból 5 minimum gyerek, így elkerülhetetlen, hogy állandóan kisnövésű sztárjelültekbe ütközzünk. Gads 14 éves, már komponál és van neki befont, hosszú haja. Asszem lány, elsőre ez nem derült ki, és a hangja alapján sem.

  • És úgy rappel, mint Will Smith, amikor még Fresh Prince-nek hívták. És még csak 14 éves!

  • Első hallásra sem értettük, mit esznek a britek ezen a kölykön. Amit ma énekel egy saját szerzemény, olyan, mintha Majka nagyon tehetségtelen lenne, és úgy igyekezne érvényesülni, hogy rastahajat növeszt, és vékonyka hangon énekel a zongora mellett. Sajnos nem tudjuk, mikor jön az Attraction, de az eddigi prpdukciókat elnézve nem kell idegeskedniük.

    Gabz Gardiner
  • Ilyen arcot vágott az egyik ítész:

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.01.11.png
  • És még a kőszívű megmondóember, a britek Puzsérja, Simon Cowell is imádja Gabz Garnert.

  • Egy hasbeszélő fickó, aki állítólag nagyon vicces. Az elődöntők harmadik helyezettjei közül a zsűri egy versenyzőt bejuttathatott a tíz, közönségszavazattal a döntőig jutó előadó mellé. Ő az.

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.04.59.png
  • Most épp egy Muppets-figura vonult be egy csomó csöcsös, pirosbikinis bombázó társaságában. Ez volt a felvezetője a hasbeszélő fickónak, a poénszóró Damon Scottnak. A folytatás is fergeteges: Simon Cowell-babával a karján alázza Simon Cowellt,

  • Simon Cowellre hajazó bábut húzott a kezére, és olyan vicceket süt el, mint annak idején a falusi búcsúban az utazó bábszínház. Sajnos soha nem értettem a hasbeszélés lényegét, ott áll egy pali a színpadon, résnyire nyitva van a szája és úgy tesz, mintha egy bábu beszélne helyette. WTF?

  • Eddig csak pozitív vélemény hangzott el, úgy látszik, ebben a műsorban nem lehet kritizálni. Soha nem hittem volna, hogy egyszer ilyet fogok leírni, de a briteknek jót tene egy Puzsér.

    talent2
  • Aki pucér, és csak pár lapulevél takarja a csúnyáját és a mellét. Fergeteges Pomádé-betétdalt adnak elő, Real Actionéknek bizony inog a trónja!

  • Drukkolunk akkor a magyar jelöltnek, ByeAlexnak, aki ugyan szemüveges, nagymelegben is kötött sapkában jár, de azért a mi fiúnk. Dala a Kedvesem olyan, mintha egy magyar népdal Nindento Game Boy átírata lenne, talán ezért lehet olyan népszerű az első szexuális élményükről a Balaton partján álmodozó németek generációinak.

    ByeAlex akár az első helyre is befuthat, ha tudnak még csillogó szemmel dúdolni Európában. Hajrá, ByeAlex, hajrá kicsi lány!

    byealex