Hétmillióan nézték a Tony-t

2013.06.11. 10:10

Több mint hétmillió néző volt kíváncsi a Tony-gála tévéközvetítésére, ez a tavalyinál húsz százalékkal magasabb nézőszámot, 2009 óta pedig a legnagyobb közönséget jelenti - közölte az adást sugárzó CBS televízió.

A Broadway legrangosabb díjainak vasárnapi átadásáról közvetített háromórás műsorban, amelynek házigazdája Neil Patrick Harris volt, olyan hírességek léptek színpadra, mint Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Scarlett Johansson és Sally Field.

A 7,2 milliós közönséget képernyő elé ültető színházi közvetítés népszerűségét csak az ABC sportműsora, az NBA (észak-amerikai kosárlabdaliga) döntőjének nézettsége múlta felül az előzetes adatokat közlő Nielsen felmérése szerint.

A Tony-gálát értékelve a The New York Times és a The Los Angeles Times egyaránt nagyra értékelték Harris műsorvezetői teljesítményét, és magát a műsort is dicsérték. "Ha bármi helyreállíthatja az amerikai színház iránti bizalmat, akkor az a Radio Music Hallban vasárnap megrendezett, kirobbanó Tony-díjátadó ceremónia volt" - írta a The Los Angeles Times.