Vidnyánszky rektorhelyettes lett

2013.07.02. 13:51

Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját művészeti rektorhelyettessé nevezte ki a Kaposvári Egyetem, a tanszékvezetői poszt pedig Csáki Judit kritikus távozásával megszűnik - közölte a színház.hu. A cikk emlékeztet, hogy Vidnyánszky Attila, aki a Nemzeti vezetése mellett a Magyar Teátrumi Társaság elnöke és a Színházművészeti Bizottság elnöke is, eddig osztályfőnök és a Színházi Intézet igazgatója volt a Kaposvári Egyetemen.

A cikk szerint Vidnyánszky 2011 szeptemberében címzetes egyetemi tanári kinevezést kapott Kaposváron. Fél év múlva az egyetem pályázatot hirdetett a Színházi Intézet vezetésére, amit a tudományos fokozattal nem rendelkező rendező nyert el. Vele szemben a doktori diplomával és többéves tanítói tapasztalattal rendelkező Csáki Judit maradt alul, aki mostanáig a Színházi Tanszék tanszékvezetője volt. Csáki megbízásának június 30-i lejártával a tanszékvezetői posztot megszüntetik.

Csáki Judit elsősorban a Magyar Narancs című hetilapba ír színikritikákat, emellett ő a Revizor című lap főszerkesztője. De könyveket is ír, most éppen a Nemzeti Színház előző igazgatójáról, Alföldi Róbertről és az általa vezetett színház öt évéről.