Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Bombanők százai akarnak árnyszínházazni

2013.07.15. 22:10
Táncos castingot tartott a Britain's Got Talentet megnyerő Attraction árnyszínház, mert a mostani létszámuk már nem elég egy másfél órás, mindenhol eladható show-hoz. A Thália Színházban mi is Szűcs Zoltánnal együtt bámultuk a táncoslányokat, majd kifaggattuk őt a hétmillió forintos kazahsztáni hakniról és a Hip Hop Boyzzal való szakításáról is.

Akkora sikere vana Britain's Got Talentet júniusban kiütéssel megnyerő Attraction árnyszínháznak, hogy az alaptagokkal már nem is tudnak bevállalni minden fellépést. A csapat ezért úgy döntött, létszámot bővítenek. Az új táncosok kiválasztása hétfőn délután egykor kezdődött a Thália Színházban, ahol többszáz párductestű, leggingsben spárgázó, sorszámmal felmatricázott huszonéves lány jelent meg a felhívásra. Úgy látszik, minden fiatal balett-, nép- és jazztáncosnak az az álma, hogy elefántormány vagy hídpillér legyen egy reflektorral megvilágított vászon előtt.

Ez nem verseny, ez a castingsorozat startja

A jelentkezőket kis csoportokba osztották, majd az ex-Hip Hop Boyz-tag Szűcs Zoltán orra előtt kellett követniük egy Attraction-pólós koreográfus mozdulatait, a Britain's Got Talent óta már jól ismert Read All About It című Emeli Sandé-nóta dallamaira. A bombatestű csajok között összesen, ha három srácot láttunk, de az Attraction-főnök szerint ez teljesen természetes: "Ez mindig is így volt, mindig is több lány táncolt, mint fiú. Amikor tánciskolát vezettem, akkor is a 25 fős csapatban 23 lány mellé jutott két fiú. Sosem értettem igazából a srácokat, miért nem jöttek többen, hiszen ez egy tökéletes csajozós terep."

Ez a casting nem verseny, ahol csak egy győztest hirdetnek. Az Attraction minél több új tehetséget szeretne felvenni, ám akiket most kiválasztanak, azokra is többlépcsős felvételi procedúra vár még. Nagyon sokat kell tenniük azért, hogy Las Vegasba vagy Kazahsztánba mehessenek a csapattal. "Külön foglalkozásokra fogjuk behívni a most kiválasztott táncosokat, hiszen emberként is meg kell őket ismernünk - avat be a részletekbe Szűcs Zoltán. "Egy ilyen castingnál nem derül ki, ki mennyire link, mennyire tud pontosan érkezni, milyen vele évekig együtt dolgozni, mennyire tud egyik napról a másikra megtanulni egy új koreográfiát. Lehet, hogy itt a castingon valaki nem túl ügyes. De mi van, ha közben annyira szorgalmas, hogy otthoni gyakorlással holnap már ő lenne a legjobb? Bizonyos szempontból sokkal fontosabb az akarat és a kitartás, mint a táncos láb. De ezek mind menet közben derülnek ki, nem a castingon."

És persze az sem jó, ha csak menet közben derül ki, hogy valaki végighorkol egy öt átszállásos, nyolcórás repülőutat, vagy nem bírja, ha fotósok hada fényképezi. "Meglepő, de Angliában többen ismernek fel minket, mint Budapesten" - büszkélkedik Real Action. "Egy hete jártunk kinn Londonban és nem tudtunk egy lépést sem tenni az utcán, mert mindenkivel közös fotót kellett készítenünk."

Másfél órás show-ra gyúrnak

Az új csapattagoknak kemény feladata lesz. Bármit is csináltak eddig, főállású táncosként kell hozzáedződniük egy profi társulathoz, ami minden héten más országban lép fel. "Nagyon-nagyon intenzív három hónap vár ránk: színpadra kell állítanunk egy másfél órás produkciót" - vázolja a közeljövőt az Attraction főnöke, de persze a részletek nem publikusak, hiszen szigorú szerződések kötik őket. Az mindenesetre biztos, hogy az új show nem egy-egy adott ország giccsbe hajló kulturális jellegzetességeit mutatja majd be két percben, hanem egy bárhol eladható, univerzális produkció lesz, önálló koncepcióval és sztorival.

Természetesen az egyes nemzetekre specializálódott performanszok hagyományát is folytatja a csapat. "Bármelyik országban elő tudunk adni valamit. Volt már Dubaj-jelenetünk és Kazahsztánról szóló előadásunk is, de ezeket külön kell választani a most készülő, másfél órás show-tól."

A közelgő kazahsztáni fellépésért kapott, állítólagos 7 millió forintos gázsiját Szűcs Zoltán így kommentálta: "Nem jól tudja a Blikk, sokkal többet fogunk kapni! Sőt, a kazahok olajban fizetnek, a Barátság 3 kőolajvezetéket egyenesen a házunkhoz fogják vezetni, és én onnantól ingyen tankolok". A kazahsztáni fellépést egyébként ugyanúgy, mint minden mást, a csapat brit producere intézte, Szűcséknek nincs sok beleszólása a helyszínekbe: "Ez persze nagyon jó dolog, Simon Cowell személyében a világ legprofibb menedzsere és az ő marketinggépezete áll a hátunk mögött. Pakisztánba azért lehet, hogy nem mennék ki."

Skinheadnek hitték Real Actiont

Real Actionnek jellegzetes frizurája van (pontosabban nincs) évtizedek óta, de nem amiatt, hogy kemény arcnak tűnjön az éjszakában. "Pont olyan szőke göndör hajam volt, mint most a kislányomnak, de amikor elkezdtem breaktáncolni, konkrétan leégett a közepe egy fejen pörgés után. 1991 környékén váltam meg a hajkoronámtól, ami akkor még szokatlan dolog volt. A 90-es évek elején mindenki azt gondolta rólam, skinhead vagyok."

A Hip Hop Boyz-tagok elég furán nyilatkoznak egykori harcostársukról, Real Actionről a ma már csak kétfős popcsapat hivatalos honlapján:

Telt múlt az idő, hosszú évek kitartó munkája, sok jedi mester tanítása és számtalan kemény óra gyakorlása végül meghozta az eredmény, a csapat bekerült a top-listák élére és távoli földek mesterei is hallották hírüket. Életük egyre bonyolultabb lett és beférkőzött közéjük az erő sötét oldala. Úgy döntöttek, hogy a viszálykodást elkerülendő visszavonulnak meditálni távoli bolygókra. Majd 8 évet töltöttek el félrevonulva magányos barlangjaikba… De az új korok új csatákra szólították őket, így ismét leporolták lézerkardjaikat, hogy megvívják következő harcukat. Sajnos kiderült, hogy egyikőjük végleg a sötét oldal befolyása alá került, így nehezen bár, de búcsút kellett mondaniuk régi barátjuknak és ketten folytatni a harcot.

Bár Szűcs Zoltán tőlünk hallotta először ezt a sztorit, diplomatikusan csak ennyit reagált: "Ez egy szokványos magyar történet. Két ember úgy gondolta, ennyien is elegek a színpadon, és a harmadikat kirakták. De szerintem nem kell ennyit foglalkozni a múlttal. 98-ban is feloszlott már egyszer a Hip Hop Boyz, én azóta inkább csak a táncra koncentráltam. És úgy érzem, meglett az eredménye."  • Vennék
  • Hírek