Jön a Batman-Superman film

2013.07.21. 11:35

Superman és Batman először szerepel majd egy filmben, jelentette be a San Diegó-i Comic Conon hivatalosan is Zack Snyder, a legújabb Superman-film, Az acélember rendezője. A 2015-ben érkező folytatást is Snyder rendezi majd, írja a CNN.

A forgatókönyvön még dolgoznak, a forgatás jövőre kezdődik. Az acélemberben Supermant alakító Henry Cavill visszatér, de azt még nem árulták el, ki játssza majd Batmant.

A Chrisopher Nolan trilógiájában Batmant alakító Christian Bale már elmondta, hogy ő nem tér vissza a szerepben. Az új filmben is Amy Adams lesz Lois Lane, Laurence Fishburne pedig Perry White. Nolan pedig Az acélemberhez hasonlóan ezúttal is executive produceri feladatokat vállal majd.

batmansuper

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy az új Superman-film egy közös univerzumot indít el a DC szuperhőseinek, hogy belátható időn belül – akár 2017-ben – moziba kerülhessen a Marvel Bosszuállók filmjéhez hasonlóan számos karaktert  összehozó Justice League (Igazság Ligája).

Az acélemberben egy rövid ideig látható, hogy Bruce Wayne vállalatáé az egyik műhold, vagyis Batman karakterének létezésére már utaltak a filmben. Snyder a Comic Conon arra is utalt, hogy a két hős egymás riválisa lesz a készülő filmben.

Az acélember megdöntötte az eddigi legjobb júniusi kezdés rekordját, a nyitóhétvégéjén 125,1 millió dollárt hozott. Világszerte összességében pedig már 630 millió dollárnál tart a film, így nem meglepő, hogy a Warner Bros.-nál emelik a tétet.