Majdnem tragédia lett a forgatás vége

2013.08.03. 23:47
Egy amatőrfilmes stáb éppen bolti rablást forgatott Los Angelesben, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. Egy másodpercre voltak a haláltól, de megúszták.

Nagy tanulsággal jár az a los angelesi eset, amiben egy egyetemi filmklub hallgatói kerültek nagyon közel ahhoz, hogy soha többé ne forgassanak semmit az árnyékvilágban. A fiatalok egy amatőr filmhez vettek fel éppen egy bolti rablós jelenetet, amiben igazinak látszó, de természetesen csak kellékfegyverrel fenyegették az eladót, akit persze beavattak a dologba,

Az egyik beállítás közben a filmesekre nyolc rendőr rontott rá, akik azt üvöltötték, hogy mindenki azonnal tegye le a fegyvert. A döbbent fiatalok elhajigáltak mindent, ami a kezükben volt, de egyikük annyira megijedt, hogy tovább szorongatta gépfegyver formájú műanyag játákszerét, amiről viszont a rendőrök nem tudhatták, hogy nem igazi. Az volt a szerencséje, hogy a vele foglalkozó rendőr egy ezredmásodpercet kivárt, mielőtt elhúzta volna a ravaszt, és inkább kiverte a kezéből a fegyvert, majd a földre vitte.

Az akciót irányító egység parancsnoka szerint ha a színészpalánta csak egy milliméternyit is mozdul, a rendőrtiszt azonnal lelövi. "Nincs annál veszélyesebb helyzet, mint fegyverrel a kézben állni egy rendőrrel szemben." A rendőröket telefonon hívta ki valaki az üzlethez, amiben a forgatás zajlott. Az üzletet megközelítő rendőrök szerint semmi nem utalt arra, hogy ott éppen egy forgatás zajlik, nem voltak lámpák, kamerák, az ilyenkor szokásos technika és járművek sem volt látható.

Az egyetemisták nem rendelkeztek forgatási engedéllyel sem, amiért pénzbüntetésre számíthatnak.