Szexista pólók ellen lázadnak a szülők

2013.08.08. 11:10
Béna angol feliratok színes pólókon, amelyekről tuti nem tudja a viselője, hogy mit jelentenek? Mert ha értené, vagy legalább átgondolná, mit is közvetít magáról az utcán, biztosan rögtön rohanna átöltözni. Gyerekek, és a vásárlási tortúrát minél előbb letudni akaró szülők is gyakran áldozatai az ostoba feliratoknak.

"Shoppingolásban, táncban, zenében jó vagyok, de a matekban nem - senki sem tökéletes","Arra születtem, hogy gyémántokat hordjak" - ezt a két feliratos pólót emelte ki a Children's Place nevű online gyerekruhabolt kínálatából a Jezebel. A cikkben idézett anyukák szerint a gyártók divatot csinálnak abból, hogy a lányokat ostobának állítják be, miközben a kisfiúknak készülő pólókon szuperhősök, szörfösök vagy dobosok szerepelnek.

Ezek a fiúpólók sem tökéletesek, de legalább úgy állítják be viselőjét, mint proaktív személyt, aki körül zajlik az élet. Ezzel szemben a lányruhák szerint a tulajdonos legfőbb gondja, hogyan húzza le apuci pénzét egy kis gyémántra - írta a Jezebel újságírója. Szerinte a tíz év körüli gyerekeknek készülő ruhák méret és forma szempontjából akár uniszexek is lehetnének, ezért a lányoknak is inkább vagány pólókat kellene készíteni, vagy legalább hagyni, hogy kiválasszák maguknak azt, ami tetszik.

A felháborodott szülők már a Children's Place Facebook-oldalán is tiltakozni kezdtek. Többen állítják, hogy a "materialista, üresfejű gondolkozás" az '50-es évek sajátja volt, és ma már ciki. Mások szerint undorító ez a szexizmus, és azt is megfogadták, hogy nem vásárolnak többet ott, ahol ilyen pólókat is árulnak. Úgy tűnik, megérte lázadni a szülőknek, a Children's Place ugyanis hétfőn bejelentette, hogy visszavonja a matekos pólót. A bolt online verziója szerint viszont a többi gyémántokról és csillogásról üzenő darabot továbbra is árulják.

A Consumerist szerint nem ez volt az első eset, hogy a bugyuta feliratok kiverték a biztosítékot, de ezek szerint eddig nem tanultak belőle a gyártók és a forgalmazók. Talán majd most.