Eszenyi a nézők segítségével pályázna újra

2013.08.09. 12:21

Eszenyi Enikő igazgatói megbízatása 2014. január 31-én lejár. A Vígszínház vezetője már korábban bejelenette, hogy újra pályázaik. Ehhez most a Facebookon kéri a nézők segítségét. "Írjátok meg nekünk, milyen előadásokat látnátok szívesen a Vígszínházban; milyen témák, történetek érdekelnek; milyen ötletekkel, programokkal gazdagítanátok a műsorunkat, hogyan juttatnátok el előadásainkat, híreinket még több nézőhöz. Tehát, ha van bármilyen kreatív, vagány ötletetek, pályázzatok velünk!" - áll a színház oldalán. (A leveleket a palyazzunkegyutt@vigszinhaz.hu e-mail címre várják.)

A színház következő évadáról az már kiderült, hogy Gyuriska János, Reviczky Gábor és Szegedi Erika elhagyja a társulatot, Lajos András, Hevér Gábor és Stohl András pedig érkezik. Utóbbi két színész eddig az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban dolgozott, de Vidnyászky Attila színházában már nem akartak maradni. Reviczky Gábor viszont éppen a Nemzetibe szerződik a Vígből.

2013 októberében mutatják be a Vígben a Danton halálát, melyet Alföldi Róbert rendez, a főszerepet pedig Stohl András játssza. Ebben a darabban a vígszínházas színészek mellett láthatjuk a Nemzetiből szintén távozó László Zsoltot is.