Örkény kert a Madách téren

2013.08.26. 10:39
Az idén is megszervezik az Örkény kertet a Madách téren. Az Örkény István Színház és az erzsébetvárosi önkormányzat közös rendezvényét szeptember 7-én, szombaton tartják.

Régi terv, hogy a Madách tér park legyen, körben az árkádok alatt kávéházakkal. A VII. kerületi önkormányzat tervei szerint 2014 tavaszára valósul meg a tér rendezése, addig is az Örkény kert ötlete mellé állt, így a színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntheti az új évadot a Madách téren.

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szabadtéri rendezvény délelőtt tíz órától este tízig tart. Egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítanak fel a szervezők, a téren található parkoló ideiglenes megszüntetésével pedig felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére és a közösségi terek fontosságára.

A délelőtti programok között szerepel Salamon Bea és a Méta népzenei együttes, a Csoda és Kósza című élő hangjáték, de lesz játszóház, valamint jelmez- és kellékkiállítás is. Fellép a Sebő együttes, majd Csuja Imre Babits Mihály Jónás könyve című művét adja elő. A délutáni programban szerepel Szalóki Ági és zenekara, akik népdalfeldolgozásokat és énekelt verseket adnak majd elő.

Késő délután a Gothár Péter rendezte Kék Angyal avagy egy zsarnok vége című produkció dalait adja elő Takács Nóra Diána, Szandtner Anna és Znamenák István. Este hét órától komolyzenei koncert is hallható: a zongoránál Kocsis Zoltán várja a közönséget. Az esti Anemona/Canarro-koncerten Berki Szofi és Szandtner Anna énekel, majd nyolc órától az Örkény Színház swingzenekarának koncertje hallható. A részletes program itt olvasható.  • Hírek
  • Csok