Gerzson
-3 °C
3 °C

Városnézés gyilkossággal

2013.09.04. 08:49
Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.

Városnézés gyilkossággal - ezt a címet kapta az egyik firenzei utazási irodától indított idegenvezetés. A városlátogatás résztvevői ugyanúgy végigjárják Firenze nevezetességeit mint az összes többi turista, de 16. század eleji forgatókönyvet követve. A paloták és templomok között sétálva ki kell deríteniük, ki ölte meg Lorenzo de'Medicit, a humanista Lorenzo Il Magnifico (1442-1492) unokaöccsét.

A detektívturisták természetesen minden szükséges információt megkapnak: idegenvezető-színészek tárják fel előttük a reneszánsz Firenze titkait és ármányait. Spoiler: a bűntényhez összeesküvés vezetett.

A  gyilkosság felderítéséhez a turistáknak többek között olyan kérdésekre kell választ találni, hogy milyen állatok tartják az obeliszket a Santa Maria Novella előtti téren, vagy mire szolgáltak a Strozzi-palota oldalfalán levő hatalmas vasgyűrűk. A háromórás városlátogatás ára 25 euró (7500 forint) és egyelőre napi kétszer, az olasz mellett hat világnyelven tartják, közöttük oroszul is. A gyilkost megtalálók ajándékot is kapnak.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft