Piroska
-2 °C
5 °C

11 halott egy román vasúti átkelőnél

2013.09.08. 22:11
Az autó motorja pont a vasúti síneken fulladt le, a vonat 400 métert tolta maga előtt, mire meg tudott állni. A hétüléses autóban tizenegyen utaztak.

Egy személygépkocsi valamennyi utasa, 11 ember életét vesztette vasárnap Romániában, Jászvásár (Iasi) térségében, miután egy vasúti átjárónál vonat ütközött össze egy személygépkocsival. A balesetben kilenc ember szörnyethalt, kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. Néhány órával később a két túlélő is belehalt sérüléseibe.

A Iasi megyei rendőrség szóvivője szerint a hétüléses, egyterű személygépkocsiban 11-en zsúfolódtak össze, szüretelésről tértek vissza. A baleset egy fénysorompóval és andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban történt, amikor a sofőr figyelmen kívül hagyta a vonat közeledését jelző hang- és fényjelzéseket, és megpróbált átmenni a közeledő szerelvény előtt.

A Digi 24 hírtelevízió tudósítója - szemtanúkra hivatkozva - arról számolt be, hogy a gépkocsi motorja éppen a vasúti síneken fulladt le, és a sofőr nem tudta időben újraindítani.

Az ütközés után a vonat 400 métert tolta maga előtt a gépkocsit, amíg sikerült megállnia.

A 15 óra körül történt baleset helyszínéről két túlélőt - egy 13 éves fiút és egy huszonéves fiatalt - mentőhelikopter szállított a jászvásári sürgősségi kórházba, ott az orvosok órákon keresztül küzdöttek az életükért. Az Agerpres hírügynökség 20 óra után közölte, hogy mindketten belehaltak sérüléseikbe.

2009-ben egy tizenhat személyes mikrobusz szenvedett balesetet hasonló körülmények közt ugyancsak Jászvásár közelében. Akkor 14 ember halt meg.