A korrupcióról készít darabot a Krétakör

2013.09.09. 16:59

A Krétakör október 7-én mutatja be új produkcióját, a Korrupciót. A darabot a MAFILM Filmgyár H Stúdiójában fogják játszani. "A színházi világban szokatlan, akár önálló alkotásként is értelmezhető teaserünk bemutatásával a mai napon kezdetét vette a Korrupció kampány" - írák közleményükben. Az előadáshoz ugyanis olyan reklámfilm készült, amilyenek a mozifilmekhez szoktak.

"Előadásunk költészeti megközelítésben, de dokumentarista elemeket is használva kíván képet adni egy olyan társadalmi rendről, amelyben a szerelem, a család és a munka színterei is sűrűn és észrevehetetlenül kötelezik a résztvevőket az állandósult, reflexszerű – és éppen ezért felismerhetetlen – korrumpálódásra. Az előadás központi kérdése, hogy az új generáció megtapasztalva e rend működésének logikáját milyen stratégiát választhat: van-e valódi esélye a korrupciós mechanizmusok megkerülésére, vagy az életben maradáshoz maga is belekapaszkodni kényszerül a korrupció fogaskerekébe?" - írják az alkotók.

A társulat annak a társadalomnak kíván tükröt tartani, ahol szerintük az "önfelmentő megideologizálás" elfogadott hozzáállás a korrupció napfényre kerülése kapcsán. "De milyen etikai alkata lesz annak, aki gyermekkorától kezdve él úgy, hogy valóságosan fel sem mérheti a korrupció tömegvonzásának életére gyakorolt erejét?" - teszik fel a kérdést.

Szintén mától az Index blogketrecében látható a produkció blogja, a korrupt.blog.hu, amely folyamatosan új információkkal bővül.