no

Tízszer tíz talent

2013.09.10. 16:54
A Super Channel új projektjében, a 10x10-ben tíz új magyar tehetség mutatkozik be tíz alkalommal. Elsőként az Emil Goodman néven alkotó filmrendezőről készült kisfilm nézhető meg nálunk!

Legújabb projektjében tíz fiatal tehetségnek tesz fel tíz kérdést a Super Channel csapata, hogy közelebb hozza és jobban megismertesse nemcsak munkásságukat, hanem alkotói szemléletüket és személyiségüket is. Nem konkrét alkotásokról szóló interjúk ezek, hanem sokkal inkább közvetlen hangvételű, baráti társalgások a tíz témakörben, mint az alábbi videóban is látszik.

Tízszer tíz talent

A tíz témakör

Ihlet

Példakép

Kooperáció

Álom

Itthon-külföld

Siker

Félelem-bátorság

Jövő

Tanács

Soha

A filmeket készítő Super Channel kreatívtartalom-fejlesztő csapat a még személyesebb hangvétel kedvéért nem egy saját stúdióban, hanem műhelyükben vagy otthonukban keresi fel az alkotókat. Egyszerű, emberi vallomások ezek a kortárs művészeti szférából, azoktól az ifjú művészektől, akikre érdemes figyelnünk és büszkének lennünk.

"Egy ügynökségnél dolgozom, és egyszer csak elegem lett, de talán a többieknek is, az Excel-táblákból és társaikból, úgyhogy a kreatív értékekre kezdtünk el összpontosítani" – nyilatkozott a projekt indulásáról Remete Tibor, a kreatív tartalmakat gyártó csoportosulás egyik tagja. Ahogy a Facebook-oldalukon is írják, céljuk a kreatívipar különböző területein alkotó művészek és alkotóterületeik összefogása egy saját csomópont vagy bázis létrehozásán keresztül.

"Az alkotói folyamat egy nagy ajándék" – mondja Emil Goodman animációsfilm-rendező a róla szóló kisfilmben, amely a "10x10" nevű sorozat nyitódarabja is egyben. A videoportrét a Toldi moziban mutatták be – koncerttel, nyereményjátékkal és bulival megspékelve. A Felvidékről érkező Goodman (polgári nevén: Szabó András) a hazai animációs színtér egyik nagy reménysége és innovátora. Már 2007-ben a Beat Dis zenekar Just Like című dalához készített klipjével felhívta magára a figyelmet, amelynek látványvilágát elsősorban a Budapest–Győr tengelyen történő vonatutak – főként a különböző póznák és kábelek – inspirálták. Két évvel később jött ki szintén nagyon sajátos képi világú videója a Secta Chameleon nevű elektronikus, önmagát "dirty popként" definiáló duó More Than a Feelin' számához, legutóbb pedig a Mary PopKids Nightdrive című dalához rendezett klipet Menzkie nevű társával.

Nézd meg az Emil Goodmanről készült 10x10 filmet!

10x10 | Emil Goodman riportfilm

Goodman – akinek művésznevét egy felvidéki felmenője inspirálta – időközben lediplomázott a MOMÉ-n, ám kari engedéllyel már a végzés előtt két évvel elkezdett dolgozni Henry Waltz című "fantasy sci-fijén", amelynek aprólékos munkálatai még azóta is tartanak. A film ugyan még  el sem készült, de már az áltrailer meghozta számára a nemzetközi szakmai érdeklődést.

HENRY WALTZ - VISUAL TEASER

10 x 10 a Toldi moziban

A hozzá hasonló fiatal alkotókról fog szólni a "10x10" sorozat. Goodmanen kívül bemutatkozik még Geréby Zsófi divattervező, Laki Eszter grafikus, Szelecsényi Balázs az Odooprojecttől, Dékány Tibor, Hatvani Ádám és Vadász Orsolya a Sporaarchitectstől, valamint Hitka Viktória, a Soulglobes szülőanyja is. Keresd a 10x10 rövidfilmeket az Indavideón!