Rektorhelyettes lett Vidnyánszky Attila

2013.09.11. 21:17

Vidnyánszky Attila négy évre szóló megbízatással a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettese lett – közölte az egyetem vezetése szerdán. Vidnyánszky szeptember 1-től látja el a művészeti rektorhelyettesi feladatokat.

A Nemzeti vezetőjének rektorhelyettesi kinevezéséről Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora döntött, figyelembe véve az előkészítő bizottság és a szenátus véleményét – olvasható a közleményben. „Ezzel a Kaposvári Egyetem vezetése a vidéki színész-, művészképzés megerősítését kívánja hangsúlyozni”.

A Kaposvári Egyetem szenátusa június 26-án megtartott ülésén döntött a művészeti rektorhelyettesi pozíció kialakításáról.

A  Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint a Kaposvári Egyetem honlapján július 9-én megjelent pályázati felhívásra egyetlen pályázóként Vidnyánszky Attila jelentkezett, pályázatát az előkészítő bizottság és az egyetem szenátusa is megfelelőnek találta. Mindkét fórum támogatta a pályázót a művészeti rektorhelyettesi megbízás elnyerésében – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, a Színházművészeti Bizottság elnöke 2012-ben nyerte el a Kaposvári Egyetemen újonnan létrehozott Színházi Intézet irányítására kiírt pályázatot.

A színház.hu július elején közölte, hogy Vidnyánszky Attila a következő tanévtől az egyetem művészeti rektorhelyettese lesz. Akkor a Kaposvári Egyetem úgy reagált: „a Művészeti Kar megtartása és a művészeti oktatás megerősítése céljából” lesz művészeti rektorhelyettese az egyetemnek, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy csak erről döntöttek, a poszt betöltésére pályázatot írnak ki.