Mégsem lesz operasztrájk

2013.09.21. 14:47

Sikerült elkerülni a botrányt, mégis megtartják a Falstaff ma esti premierjét – derült ki az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének közleményéből. Az ODFSZ szombaton aláírta a megállapodást, amiben megegyeztek az Operaház vezetésével az Erkel Színházban tartott előadásokra és főpróbákra vonatkozó juttatásokról. Ezért a legtöbb szakszervezeti tag reálkeresete idén nem csökken.

"A mára szóló sztrájkfelhívásunkat visszavonjuk, így a Falstaff-premier teljes pompájában megtartható lesz" – áll a közleményben. Az ODFSZ nyugtázza, hogy a munkáltató az utolsó pillanatban meghátrált, de mégsem elégedett teljesen, mivel a készlenléti munkakörben foglalkoztatottak keresete lényegesen csökken. Ha a további tárgyalások sikertelen lesznek, akkor december 31-én újra előveszi a sztrájkfenyegetést az operaházi szakszervezet.

Pénteken a három érdekképviseleti szervezet közül kettő - köztük a műszaki dolgozókat, illetve a balett- és zenekari művészeket tömörítő szakszervezet képviselői, akik nem fenyegettek sztrájkkal - már aláírták a megállapodást.