Zombik a pesti leszbikusfesztiválon

2013.10.01. 16:27

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Leszbikus Identitások Fesztiválját Budapesten október 11. és 13. között a MÜSZI-ben. Most is lesznek filmek, workshopok, kiállítások, koncertek és bulik. A műhelyek és beszélgetések témái között az időskor, a szexualitás, az identitás és identitáspolitika kerül szóba, de lesz irodalom, neves szlovén, szerb és lengyel vendégek.

3150-dsc-0553

A fesztivál szlogenje idén „A nyolcadik utas a babám”, utalva az 1979-ben bemutatott A nyolcadik utas: a Halál című horrorfilmre, amely a szervezők szerint azért fontos, mert ez volt az egyik első olyan alkotás volt a filmtörténetben, ahol nő játszotta az akcióhős szerepét. A sci-fi, a fantasy, az utópiák, thrillerek, zombik világához illeszkedik idei irodalmi és képzőművészeti pályázatuk témája is.

Idén arra bíztatják a résztvevőket, hogy merjenek szürreális képeket, tükröket tartani maguk és a külvilág elé. A felhívás szerint ezzel kifejezhetik és talán fel is oldhatják belső félelmeiket, indulataikat, negatív erőiket, idegenségérzetüket.

Emellett a hagyományokhoz hűen idén is átadják a LIFT-díjat egy olyan embernek, aki sokat tett a leszbikus kultúráért és mozgalomért. A fesztivál részletes programja itt olvasható.