Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Banksy-kiállítás nyílik New York utcáin

2013.10.02. 13:01

„Egyetlen műteremben festett kép sem lehet annyira jó, mint az, amelyiket a szabadban készítették” – vallotta a francia posztimpresszionista festő, Paul Cézanne, amivel valószínűleg Banksy, a brit graffitiművész is egyetért, hiszen saját honlapján nemrég jelentette be legújabb kiállítását. Az ismeretlen személyazonosságú alkotó legfrissebb munkái New York utcáin tűnnek majd fel, írja a Juxtapoz magazin. A „Jobb kint, mint bent” című szabadtéri tárlatról legelőször pár hete lehetett olvasni Banksy weboldalán, tegnap délután pedig feltűnt az első alkotás is Manhattanben.

banksy
Fotó: banksyny / instagram

Az egyes művek mellett látható lesz majd egy-egy telefonszám is, amelyeket tárcsázva a vonal túlvégéről különböző – olykor egészen humoros – információkat hallhatunk az adott műalkotásról, pont mintha egy valódi múzeumban lennénk.

Közben egy azonos nevű Instagram-profilt is létrehoztak, amin egyelőre még csak egyetlen kép látható, de ez minden bizonnyal változni fog: ahogy október során további Banksy-művek jelennek meg New Yorkban, vélhetően úgy bővül majd ez a profil is.

A tárlatot beharangozó utcai alkotás, amely egy baseballsapkás alak öklendező sziluettjét ábrázolja, egyértelmű utalás a mindössze huszonkét éves fekete rapper, Tyler The Creator 2011-es Yonkers című dalának videoklipjére.