Stohl alsógatyában játssza Dantont

2013.10.22. 11:05

Pénteken mutatják be a Vígszínházban Alföldi Róbert rendezésében Georg Büchner Danton halála című darabját, amelyben Stohl András játssza a főszerepet.

A Bors cikke szerint Alföldi vígszínházbeli bemutatkozó rendezése szintén rendhagyó lesz, a darab végén az egész színpadot betöltő guillotine vet véget Danton életének, aki néhány jelenetben alsógatyában ölelget és tapiz nőket.

Stohl úgy érzi, hogy most teljesen másképp formálja meg a francia szabadságharcos karakterét, mint 21 évvel korábban. "Ez a szerep nagyon közel áll hozzám, és kihívást jelent még akkor is, ha huszonegy évvel ezelőtt már játszottam Dantont a Katona József Színházban. Akkor 25 éves voltam, most 46 vagyok, és Danton is 40 éves korában éli át ezeket a viszontagságokat. Adódik tehát, hogy most teljesen más szempontból tudom megformálni a szerepét, mint akkor" - mondta a lapnak.

Az Alföldi Róbert rendezte új darabban többek között játszik még Varju Kálmán, Csőre Gábor, Kerekes József, László Zsolt és Hevér Gábor is. A képen Stohl éppen Réti Adriennt ölelgeti, aki Mariont alakítja a darabban.