Tavaszra ilyen lesz az Erzsébet tér

2013.10.29. 15:25

Mint arról korábban beszámoltunk, márciusra készül el a jelenleg hermetikusan körbezárt Erzsébet tér és a tér alatti egykor Gödör Klubként, majd Akvárium Klubként működő kulturális központ felújítása, illetve utóbbi bővítése. Arról viszont eddig keveset lehetett tudni, hogy fog kinézni a megújult tér.

A képek tanúsága szerint annyi változik, hogy a csobogók működni fognak, ami a fűben ülve, borozás közben némileg zavaró lehet majd, de mindenképpen szívderítőbb lesz, mint az idén nyárra már teljesen lelakott, elbodésított sársivatag (mivel a felújítás ütemezése előre ismert volt, valószínűleg az utolsó szezonban már szándékosan nem fordítottak eleget állagmegőrzésre). A felszínen viszont ezen kívül (a burkolatok, az utcabútorok és a zöldfelületek megújításán kívül) gyakorlatilag semmilyen változás nem látszik, ezért kissé nehezen értető, mire megy majd el a környezet rendezésére szánt nettó 400 millió forint.

A felújítás október 7-én kezdődött el, a beruházásokat az MNV Zrt.-vel kötött szerződés alapján az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. végzi majd el. A beruházás során létrehozzák az ún. Erzsébet Műhelyt, ami a lépcső melletti 1000 négyzetméteres területen fog sportprogramokat, táncházakat, előadásokat szervezni elsősorban családosoknak, a korábbi Gödör/Akvárium pedig kibővül egy újabb 1300 négyzetméteres koncertteremmel.

A beruházó a központ kivitelezésére nettó 1,6 milliárd forintot, a környezet rendezésére mintegy nettó 400 millió forintot fordít. A projekt teljes költsége várhatóan nem haladja meg a nettó 2,5 milliárd forintot. Az átadás után az Akvárium Klub és a Fröccsterasz zavartalanul működik tovább, a szintén a téren található Design Terminál felújítása pedig 2014 januárjában kezdődik majd.