Aki jelmezben jön, csokit kap

2013.10.31. 23:03
A temetői barangolásokon, mécses- és krizantémvásárláson túl számos más programot kínál a háromnapos hétvége. Hogy jelmezben vagy anélkül mozdul ki, az már csak rajtunk múlik. Hétvégi programajánló.

Természetesen idén sem lehet megúszni az előttünk álló hosszúhétvégét az ilyenkor szokásos halloween-bulik nélkül. A bőséges kínálatból a Vörösmarty téri Halloween Fesztivál tűnik a legcsaládibb a rendezvénynek. A helyszínen a legjobb töklámpások mellett a legrémisztőbb jelmezek és sminkek versenyeznek majd egymással. Csütörtök, 18:00 – 21:00, Vörömarty tér (Budapest)

Persze jelmezes partikból sem kell hiányt szenvednünk: a Funzine a Fogasházban, a Therapy Sessions pedig az A38 hajón ünnepel majd, mialatt a Küss Mich és az Ikz groteszk és lídérces zenékkel borzongat a Toldi moziban. Másnap Budapest "swaghírmondó webmagazinja", az Urbanplayer hozza el a Kolorba London egyik legféltettebb titkát, a Tightface-t, valamint a szintén brit Young Montanát, aki pajkosan hiperaktív, töredezett funkjával talán megidéz néhány játékos kedvű kísértetet is. Közben a Skins Secret Halloweenen koncertet ad a Punch, a Cante Diem és a Run over Dogs, majd a népszerű brit tinisorozatból ismert előadók dalaira lehet bulizni tovább a Dürerben.

Akinek már a könyökén jön ki a beöltözősdi, és szíve szerint magasról tenne az egészre, az a szerb Bag of Dicks koncertjén biztosan megtalálja majd a számításait. Az épp feloszlófélben lévő, lehengerlő erejű duó első és vélhetően utolsó fellépését fogja adni Budapesten. Az egyszeri és megismételhetetlen alkalom során Filip Cetkovic ezúttal új dobossal érkezik, aki a Broken Cups, a Románia és a Supernaked zenekarokból ismert Fekete Dávid lesz. Előzenekar a Norms és a Létrák. Utóbbiak tényleg egy létrán zenélnek. Csütörtök, 22:00, Müszi, (Budapest, Blaha Lujza tér 1., harmadik emelet)

Némileg hasonló vizeken evez a lipcsei Monozid is, akik olyan zenekarok hatását mondják magukénak, mint például a Sonic Youth vagy a Gang Of Four. Zenéjükben egyszerre keveredik a posztpunk borongóssága, a nowave lüktetése és a noise rock hangereje. Előttük hazai punkzenekarok játszanak majd: fellép a Padkarosda, a Vex és a Párt. Csütörtök, 20:30, Trafik klub (Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.)

Germanisztika szakos hallgatóknak kötelező a Psycho Galore "Ich will spaß!" nevű bulija, amely főként a nyolcvanas évek elejére fókuszálva ad egész estés ízelítőt a német újhullám, azaz a Neue Deutsche Welle vidékéről és annak peremterületeiről. "Be is lehet öltözni: aki Német Ember jelmezben érkezik, kap csokit! Jawohl!" – írják a szervezők. Péntek, 22:30, Klub Vittula, (Budapest, Kertész utca 4.)

Lassan immár két éve annak, hogy László Loren fotóblogja, a Mais Monsieur megörökíti a budapesti fiatalok éjszakai tivornyáit. Több ezer fénykép készült nemcsak a magyar főváros, hanem Barcelona, Párizs és New York utcáin, illetve klubjaiban is. A Mais Monsieur azonban szeretne lezárni egy fejezetet, hogy hátrahagyva a bulik és alkoholgőzös éjszakák dokumentálását valami merőben másra fókuszálhasson. A fotóblog az eddigi tematikának egy videópremierrel egybekötött kiállítással int búcsút a Telepen. Péntek, 20:00, Telep (Budapest, Madách Imre út 8.)

Minek kell koncepció egy félmeztelen lányhoz?

Akinek még szombatra sem hagy alább a mehetnéke, az bátran útba ejtheti a hatéves Popméter születésnapi zsúrját is. A kollektíva immár több mint fél évtizede áll a popkultúra szolgálatában, amely idő alatt nemcsak bulikat, klubesteket és koncerteket szerveztek, hanem a weben és a rádióműsoraikban is aktívak voltak. A parádés hangulatú mulatság helyszíne az őszies időjárásra való tekintettel befedett Fogaskert lesz. Szombat, 22:00, Fogaskert (Budapest, Akácfa utca 51.)

És ha már popkultúra: megújulását ünnepli a trendérzékeny fiatalok egyik kedvelt orgánuma, a Phenom'enon magazin is. A stáb – ígéretei szerint – bővített tartalommal, friss arculattal és mobilbarát megjelenéssel kedveskedik olvasóinak. Ennek örömére egy Launch Party keretein belül vendégül látják a város néhány ismert lemezlovasát, ott lesz a Sticky Beats, a Designer Drums, valamint a Dictator & Hussar is. Szombat, 23:00, Toldi klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)