Magyar képzőművészek munkái Bécsben

2013.11.07. 09:21
A szombathelyi III. Ars Pannonica Nemzetközi Képzőművészeti Biennále díjnyertes alkotásaiból rendeznek kiállítást a bécsi magyar nagykövetségen.

Tavaly hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen azt a kortárs képzőművészeti biennálét, melynek válogatott alkotásaiból most Bécsben nyílt kiállítás.q A kuratórium több mint 50 résztvevő alkotásai közül 27 képet választott ki, köztük több Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész, így Aknay János, Sóváradi Valéria, Nagy Gábor és Olajos György munkáját. A nemzetközi közönség első alkalommal az osztrák fővárosban láthatja a válogatást, amelynek célja felhívni a figyelmet a szombathelyi képzőművészeti biennáléra, és erősíteni a két nemzet alkotóművészei közötti, emberi és szakmai kapcsolatokat.

Halász János kultúráért felelős államtitkár megnyitó beszédében hangsúlyozta: fontosak a nemzetközi művészeti együttműködésre irányuló kezdeményezések, ezért a kulturális kormányzat is 800 ezer forinttal járult hozzá a kiállításhoz. A kortárs magyar képzőművészeti biennále díjnyertes alkotásaiból most megnyílt tárlat 2013. november 22-ig látható a bécsi magyar nagykövetségen.