Szuperhősképzőt avatott Tom Cruise

2013.11.19. 13:40
145 millió dollárba (31 892 025 000 forint meg az apró) került a szcientológusoknak az az épület, amit hétvégén avatott fel számos közismert szcientológus, köztük Tom Cruise, Elizabeth Moss, Kelly Preston és John Travolta. Az új épületben szuperképességű szcientológusokat szabnak szépre szapora szalagon.

A 35 ezer négyzetméter alapterületű katedrálist 6000 érdeklődő előtt avatták fel, és csak azért építtették fel, hogy abban a szektavezér L. Ron Hubbard 1970-es évekbeli hagymázas álmainak megfelelően szuperképességekkel bíró szcientológusokat képezzenek. A floridai Clearwater városában emelt épület avatására a szcientológusok 10 000 nézőt vártak, de négyezren lehet bementek útközben a Thor 2-re, hogy tippeket szerezzenek a szuperképességeket illetően, mindenesetre nem mentek el a Nagy Eseményre, ahol azért elég szigorúan szűrték a jónépet. Minél prominensebb Xenu-hívő valaki, annál közelebb állhatott a katedrálishoz, biztos azért, mert az emberfeletti erő már most csak úgy sugárzik belőle, és azt ugye senki nem akarhatja, hogy egy Danielle Luxemburg nevű sima szektatag hirtelen a tudatával emelgessen egy kamiont.

Az avatás nemcsak a híveket, az ellenzőket is az épület köré vonzotta, a Daily Mail beszámolója szerint egészen pontosan négyen álldogáltak kissé tanácstalanul a kordonon kívül, arcukat – biztos, ami ziher alapon – Guy Fawkes-maszkkal takarták. Könnyen lehet, hogy ők is tartanak Hubbard szuperképességes kurzusainak erejétől. A bukott sci-fi író tanításai szerint a halláson, tapintáson, látáson, ízlelésen és szagláson kívül 57 további érzékelési eszköze van minden embernek, és ezeket a megfelelő technikákkal ki is lehet belőlünk hozni. Például a véráramlás érzékelését, az iránytűszerű tájékozódás képességét vagy a hőmérséklet észlelését. Az utóbbiban egyébként az Index elég sok ismerőse ér el közepesnél jobb eredményeket nap mint nap. 

Az új épület nyilvánvaló célja, hogy Hubbard tanításai alapján kiképezzék a szuperképességű szcientológusokat, akik onnantól kezdve a bolygó új uralkodó fajaként átveszik az irányítást, és elhozzák a Nyugalom És Biztonság Éveit mindenkinek, aki beáll a sorba. Aki nem, annak sorsa bizonytalan, de szó szerint, mivel Hubbard írásaiban erre vonatkozóan túl sok iránymutatás nem olvasható, mindenesetre mi úgy tippelünk, hogy elég szar dolguk lesz. 

Kiugrott szcientológusok szerint az épület azért 15 éven át készült, mert az egyház vezetősége szépen kilopta a pénzt a projektből. Eleve, a 145 millió dolláros költség is gyanús, hiszen a katedrálist 100 millióból simán fel lehetett volna húzni. A többszintes új központban lesz mindenféle földi jó, bizonyos részeire a sima érdeklődőket is beeresztik majd, a lényeg, a szuperhősképző viszont az ötödiken kapott helyet, ahová csak a kiválasztottak jutnak fel. Reméljük, Tom Cruise kapja az első emberfeletti képességet, és nekilát izomból megvalósítani azt, amit egymillió évre szóló szerződésben vállalt, és megvédi a bolygót mindenféle ártalomtól.