Ez lesz a világ második legdrágább válása?

2013.11.20. 20:01 Módosítva: 2013.11.20. 20:35

Harmadszor válik a világ egyik leggazdagabb embere, Rupert Murdoch. A világ azt találgatja, hogy a most 83 éves ausztrál médiamogulnak vajon ezúttal menyibe fog kerülni a dolog.

Murdoch a kilencvenes évek végén ismerte meg egy partin az amerikai-kínai Wendi Denget, aki a Hong Kong-i televízió menedzsmentjében töltötte gyakornoki idejét. 1999-ben házasodtak össze a Morning Glory nevű jachton  - mindössze 17 nappal azután, hogy Murdoch második feleségétől elvált. Murdoch akkor 68 éves volt, új választottja 30.

Wendi akkor vált ismertté, amikor 2011-ben megvédte férjét egy tüntetőtől, aki a News of the World nevű Murdoch-lap telefonlehallgatási botránya elleni tiltakozásul egy tortával akarta fejbe dobni az idős médiacézárt. Wendi Deng később kulcsszerepet játszott Murdoch vállalatában: ő hozta tető alá, hogy a cég a kínai televíziós piacra is betörjön.​

Tizennégy év házasság után bejelentették, hogy kibékíthetetlen ellentétek miatt elválnak. Bár házassági szerződést kötöttek, néhány dologban mégis a bíróságnak kell döntenie. Nézzük, min kell osztozkodniuk:

  • két lányuk, a 11 éves Grace és a 9 éves Chloe felügyeleti jogán
  • Murdoch 44 mllió dollárt érő manhatteni penthousán
  • Murdoch jachtján
  • lányai örökségén a News Corp konszernben, ugyanis Murdoch Chloenak és Gracenek nem adott ugyanakkora szavazati jogot a társaságban, mint korábbi két házasságából született négy gyermekének.

Murdoch vagyonát 11,2 milliárd dollárra becsülik. Ezzel ő a világ 79. leggazdagabb embere. A 20th Century Fox filmstúdió mellett övé a Sun, a Wall Street Journal és több újság és tévécsatorna.

Murdoch legutóbbi válása volt a világ legdrágább válása. Második feleségével (érdekes, ő is az egyik lapjánál volt gyakornok) 30 évig élt együtt. Amikor útjaik szétváltak, 1,7 milliárd dollárt fizetett. Szóval most is nagy a tét.