Meghalt A profi rendezője

2013.11.23. 10:50

Nyolcvanhét éves korában meghalt Georges Lautner rendező, több Belmondo-film, köztük A profi rendezője pénteken Párizsban - írja az MTI.

Georges Lautner 1926. január 24-én született Nizzában. Karrierjét rendezőasszisztensként kezdte 1949-ben, előtte jogot tanult. Első játékfilmjét 1958-ban forgatta La Mome aux boutons címmel. Georges Lautner olyan filmsztárokkal dolgozott együtt, mint Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Pierre Richard és Lino Ventura.

A profi mellett Belmondóval a főszerepben forgatta a Szabadlábon Velencében, a Zsaru vagy csirkefogó és a Kellemes húsvéti ünnepeket! című filmjeit. Utolsó filmjében, az Idegen a házban című filmben is ő volt főszereplő. 

Alain Delonnal dolgozott együtt a Jégkeblekben és az Egy gazember halálában, Pierre Richard-ral a Mindent megmutatunk-ban. Jean Gabin volt a főszereplője A Pasa című filmjének, Louis de Funes pedig az Alulról az ibolyát és az Ahol az öröm tanyázik című vígjátékában szerepelt. Többször dolgozott együtt Miu Miuval és Mireille Darckal is.

Egészsége az utóbbi időben megromlott, a Lövöldöző taták bemutatásának ötvenedik évfordulójára rendezett november eleji ünnepségre már nem tudott elutazni Nantes-ba. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport