Ma kezdődik a Negyed6negyed7 Fesztivál

2013.11.27. 08:31
Hanukai lámpagyújtással és fényfestéssel kezdődik ma este a Negyed6negyed7 Fesztivál, amelyet december 5-ig a zsidó negyedben rendeznek meg.

A több mint egyhetes fesztiválon harminc helyszínen, közel száz vallási, zenei, kulturális és gasztroprogram várja az érdeklődőket. A fesztivál a Gozsdu-udvarban lévő szabadtéri installációnál, a Hanuka Padjánál lámpagyújtással és fényfestéssel kezdődik.

A programok között szerepel többek között Tompa Andrea író virtuális nemzetközi színházi fesztiválja, amelyen a holland Hotel Modern társulat Tábor című előadása lesz látható a Bálint Házban. A Mester és tanítványa című programon Tilla és Borgula András Székhelyi József színésszel beszélget, Csáki Judit pedig Fischer Iván Kossuth-díjas karmestert kérdezi A mi országunk címmel. Az Izraeli Kulturális Intézetben december 1-jén egész napos programsorozat lesz a Herzl Tivadar Központ megnyitása alkalmából. 

Több kiállítás is megrendezésre kerül, ef Zámbó István képzőművész mellett Vetlényi Zsolt Létvágy című tárlata lesz látható a Kisüzemben. A Pepita Ofélia Bárban Turczi István Minden kezdet nehéz című kötetét, valamint Lackfi János író Milyenek a magyarok? című írását mutatják be. Emellett lesznek tematikus és street food séták is a negyedben.