Látta mostanában Belmondót?

2013.11.30. 14:57

Nyolcvanhét éves korában meghalt Georges Lautner rendező, több Belmondo-film, köztük A profi alkotója. A művészt pénteken érte a halál Párizsban. Évtizedeket felölelő pályája során Georges Lautner olyan filmsztárokkal dolgozott együtt, mint Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Pierre Richard és Lino Ventura.

Georges Lautner1926. január 24-én született Nizzában. Karrierjét rendezőasszisztensként kezdte 1949-ben, előtte jogot tanult. Első játékfilmjét 1958-ban forgatta La Mome aux boutons címmel.

A profi mellett Belmondóval a főszerepben forgatta a Szabadlábon Velencében, a Zsaru vagy csirkefogó és a Kellemes húsvéti ünnepeket! című filmjeit.

Utolsó filmjét, az Idegen a házban címűt 1992-ben is jó barátjával a főszerepben készítette. Belmondo egyébként utoljára egy 2008-as, Egy ember és kutyája című filmben szerepelt.

Alain Delont a Jégkeblekben és az Egy gazember halálában, Pierre Richard-t a Mindent megmutatunk című munkájában rendezte. Jean Gabin volt a főszereplője A Pasa című filmjének, Louis de Funes pedig az Alulról az ibolyát és az Ahol az öröm tanyázik című vígjátékában szerepelt. Többször dolgozott együtt Miu Miuval és Mireille Darckal is.