Gyengébben indított az új hobbit-film

2013.12.15. 10:26

A hobbit trilógia második része a várt bevétel alatt teljesített pénteken Amerikában. Míg az első rész (A hobbit: A váratlan utazás) hatalmas közönségsiker volt, a bemutató napján több mint 37 millió dollár bevételt hozott, addig az újabb epizód (A hobbit 2: Smaug pusztasága) csak kicsivel több mint 31 milliót. Persze ez a bevétel még mindig elég ahhoz, hogy vezesse a bevételi listát, írja az insidemovies.ew.com.

A trilógia második része a film premierjének hétvégéjén összesen körülbelül 72 millió dollárt termel majd, ami szintén alulmarad az első rész 84,6 millió dollárjához képest, de a második rész jóval pozitívabb kritikái miatt még változhat ez az arány. 

A bevételi lista második helyezettje, A Madea Chsristmas, Tyler Perry filmje a hobbittól jóval lemaradva 5,7 millió dollár bevétellel nyitott, míg a harmadik helyezett, Frozen című animációs film 5 millió dollárt csinált. Ez a Disney-film viszont az egész hétvége bevételeit tekintve valószínűleg be fogja előzni Tyler Perry filmjét, a hétvégi matiné-vetítések miatt.