Superman mostantól múzeumban menti Kennedyt

2013.12.18. 20:05
s jfk4.gif
Fotó: DC Comics

Végre tényleg múzeumba kerülnek a John F. Kennedy amerikai elnök és Superman közös kalandját ábrázoló rajzok, amelyekről az alkotó már korábban úgy tudta, hogy Bostonban őrzik őket – írja az MTI.

A DC Entertainment képregénybirodalom bejelentette, hogy megvásárolta Al Plastino 1963-ban készült rajzait, amelyeket a bostoni Kennedy-könyvtárnak ajándékoz majd.

Plastino októberben a New York-i Comic Con fesztiválon botlott saját munkáiba, aminek nyomán a rajzokat múlt hónapban visszavonta árveréséről a Heritage Auctions, Plastinót viszont a New York Daily News szerint ez nem nyugtatta meg, ezért be is perelte az aukciósházat.. A művész 50 éven keresztül abban a hitben élt, hogy a Superman's Mission for President Kennedy című történet már évtizedekkel azelőtt a Kennedy-könyvtárhoz került. A Heritage Auctions tájékoztatása szerint az eladó 1993-ban tett szert a kockákra.

Al Plastino időközben november végén elhunyt, 91 éves volt. Özvegye üdvözölte a DC Entertainment lépését, megjegyezve, hogy a rajzok különlegesek voltak férje és a család számára.