Súlyos beteg a kungfusztár

2013.12.27. 16:13

Pajzsmirigy-túlműködésben szenved Jet Li kínai harcművész és színész, számos akciófilm hőse. Az 50 éves sztár egy kínai tehetségkutató tv-show keddi felvétele közben, a zsűri tagjaként fedte fel már 2010-ben diagnosztizált betegségét, amely bevallottan nehezíti időnként a feladatai elvégzését.

Li elmondta, hogy eddig gyógyszerekkel sikerült kordában tartani az egyebek közt anyagcserezavarokban és szapora szívverésben jelentkező betegséget, de az a közelmúltban újult erővel támadott. Gondot jelent, hogy a pajzsmirigy-túlműködés kezelésére felírt gyógyszerek szedése mellett nem ajánlatos a túl sok testedzés.

Elismerte, időnként elbizonytalanodik, hogy el bírja-e végezni a munkáját, de nem adja fel. "Vannak fájdalmaim, de nem szenvedek. Boldog vagyok" - mondta a színész, akinek a hormontúltermelődés miatt váltakozik a súlya, s aki a tv-felvétel közben is a szokásosnál teltebbnek látszott.

Jet Li már fiatalon küzdősportbajnok lett, kungfutudását az 1980-as években kezdte hasznosítani filmekben. A színész legutóbb a The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 című akciófilmben játszott, de szerepet vállalt a tervezett folytatásban is. A pajzsmirigy-túlműködés általában kezelhető gyógyszerekkel.