Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarol az Amazonon a Mein Kampf

2014.01.08. 21:35

Az eladott e-könyvek listáján hasít Adolf Hitler könyve, a Mein Kampf, írja az Independent. Míg a nyomtatott változathoz nehéz hozzáférni, és sokan nem is szeretnék személyesen megvásárolni vagy azt, hogy valaki a könyvespolcukon felfedezze. Az Amazonon és iTuneson azonban nagy az érdeklődés iránta, az Amazon UK történelmi forrásműves bestsellerlistáján a negyedik helyen van. 

Chris Faraone újságíró szerint a Mein Kampf népszerűsége ugyanazt a trendet követi, mint az olyan romantikus bestsellereké, mint például a Szürke 50 árnyalata: az emberek nem szívesen vállalják, hogy ilyesmit vegyenek elő a metrón, de elektronikus formában és titokban szívesen olvassák, aztán egyszerűen törlik a mappát számítógépükről.

Az érdeklődést az Amazon egyik vásárlója egyébként azzal magyarázta, hogy „ha nem tanulunk az ilyen emberektől, bármikor újra beleeshetünk a csapdájukba”.

A Mein Kampf sikere az Independent szerint főként az olcsó, 99 centes, digitális változat megjelenésének köszönhető. Bár a kiadó, az Elite  Minds elnöke elismerte, hogy voltak erkölcsi aggályai, és ezért az akadémiai körökön kívül nem is reklámozta agyon a könyvet, rengeteget adtak el végül belőle.