no

Embervágás is lesz a Bulinegyedben

2014.01.10. 18:52
Az operát vagy a keresztény rockot szereti jobban? Vegán vagy húsevő? Beatles vagy Neil Young? Újabb kaotikus hétvégének nézünk elébe Budapesten. Az Index hétvégi programajánlóját olvashatják.

Homopop és cigány jazz (péntek)

Jubileumi koncerttel ünnepli 25 éves fennállását Pajor Tamás megtérése után alapított zenekara, az Amen. A Mindörökké AMEN nevű eseményen az egykori Neurotic együttes frontembere zenekarával játssza el a magyar keresztény rock alapvetéseit. A belépő mellé egy duplalemezes album is jár ajándékba. Péntek, 19:30, Hit Park (Budapest, Gyömrői út 69.)

Rendhagyó akusztikus koncerttel kezdi az évet a Bits tribute-zenekar, amely ezúttal unplugged formában tálalja a Beatles klasszikusait. A csapat az alkalomhoz illően választotta ki a fellépés helyszínét, műsorát pedig a szilveszter utáni regenerálódáshoz ajánlja. Péntek, 20:00, Hunnia Bisztró (Budapest, Bank u. 5.)

"Are You Straight?" – teszik fel a kérdést a Beat on the Brat pénteki lemezlovasai, akik ezúttal különböző homo-, bi- és transzszexuális előadók slágerei közül válogatnak. Egy újabb melegbuli, amelyik igyekszik kitűnni a felhozatalból. Péntek, 21:30, Beat on the Brat (Budapest, Nyár utca 20.)

Új, második videójával és bulival köszönti az évet az Aarion magyar ruhamárka, melynek célja a tömegtermékek elleni lázadás. A zenéről a Nightdrive gondoskodik, de fellép még a Robbig for Crack és a Designer Dums is a Toldiban, ahol egyébként egész hétvégén Lars von Trier filmjei pörögnek majd. Péntek, Toldi Klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Az este során hallgathatunk még Neil Young-dalokat magyarul, megnézhetjük a cigány és django jazzt némi swinggel vegyítő Zrínyi Pop koncertjét, megtekinthetjük Antal Balázs képzőművész barcelonai tartózkodás által inspirált tárlatát, vagy a hajléktalanokat segítő újságírók árverésén is részt vehet – ott lesz az Index is.

Disznóságok az Operában (szombat)

1503293 683267261693860 398995469 n
Fotó: Fogas Ház / Facebook

Alaposan felkavarta a bulinegyed állóvizét a Fogasház disznóvágása, aminek hozadéka végül – a kedélyek csillapítása végett – az lett, hogy a sertést nem a szórakozóhelyen ölik le, húsát viszont ott dolgozzák majd fel. Sőt, utána még akár bulizni is lehet a halott állat emlékére! Ha valaki otthon maradna, az álláspontjától és habitusától függően csatlakozhat a disznótor elleni virtuális tiltakozáshoz, a tiltakozás elleni virtuális disznólkodáshoz, vagy épp a sült emberi véres és emberkolbászos embervágáshoz is. Szombat, reggel hattól éjszakáig, Fogasház (Budapest, Akácfa utca 51.)

A Müsziben Saul Conrad, az amerikai énekes-dalszerző adja elő különleges dalait, amelyek egyszerre merítenek a folkból és a kamarapopból. A zenész első európai koncertkörútja során érinti Budapestet. Érdekesség, hogy Saul nagybátyja, egy Németországból menekült zsidó, 1940-ben, tizenöt éves korában olyan szépen zongorázott a brazil nagykövetnek Madridban, hogy ő és édesanyja megkapták a kiutazó vízumot, így megmenekülhettek az internálás elől. Szombat, 22:00, Müszi (Budapest, Blaha Lujza tér 1.)

Látta már operát ujjbábokkal előadva? Pedig, képzelje, 2005-ben volt egy zsámbéki Don Giovanni bemutató "DJ" címmel, amelynek librettóját Paizs 'Sickratman' Miklós írta és Leporellót is ő játszotta. Paizs megtanulta a teljes darabot, és ezúttal ujjbábokkal adja elő! Szombat, 19:00, Hátsó Kapu (Budapest, Dohány utca 13.)

Negyvennyolcadik születésnapját ünnepli Ganxsta Zolee, amelynek apropóján a GMK-ban ad koncertet a Kartellal. Vendég lesz Funktasztikus, sőt, pályafutása során először lép színpadra a csapattal Pierrot! Szombat, 21:00, Gozsdu Manó Klub (Budapest, Király utca 13.)

Hangszeres színházzal, hagyományos kortárszenei darabokkal és előadások előtti műhelyfoglalkozásokkal várja a látogatókat az Átlátszó Hang újzenei fesztivál. Az esemény négy napon keresztül több helyszínen, a Zeneakadémián, a Fugában a BMC-ben és a Trafóban zajlik majd. Szombattól keddig, több helyszínen

Ha táncra vágynánk, felkereshetjük a Dictator & Hussar új bulisorozatát, az Operát a Kockában, vagy a Popméter és a Viage popzenés pofonokat, valamint gitárzenés rúgásokat ígérő közös buliját.

Mise helyett bűnözés (vasárnap)

"A lányok tudják, a fiúk nem…" címmel és provokatív anyaggal hozott létre közös kiállítást a Platán és a Latarka Galéria. A felső teremben csak lányok, az alsó teremben csak fiúk lesznek, szigorúan elkülönítve, a fiúk kiállítását pedig a lányok provokálták ki. Csütörtöktől a jövő hét utáni keddig, Latarka (Budapest, Andrássy út 32.)

András Ferenc 1982-ben bemutatott Dögkeselyű című filmjét vetítik majd a Gólya bűnözésre és szocializmusra specializálódott filmklubjában. A Munkácsi Miklós novellája alapján készült adaptáció mérföldkövet jelentett a magyar mozi történetében: sikerült megújítania vagy inkább megteremtenie a magyar bűnügyi film műfaját. Vasárnap, 18:30, Gólya (Budapest, Bókay János utca 34.)