Bacsó Kristóf és a Modern Art Orchestra lemezbemutatója a BMC-ben

2014.01.22. 17:06

Circular címen új lemezt készített a Modern Art Orchestra, amelyet pénteken mutatnak be a Budapest Music Centerben. A szerzői esten a BMC-ben a teljes Modern Art Orchestra színpadra lép, vendégként ott lesz a lemezen is szereplő Dés András, aki ütőgardonon és cajonon is játszik. A fúvósok mellett két gitáros is zenélni fog, Fenyvesi Márton és Komjáti Áron.

"A kezdetektől, csaknem tíz éve játszom a Modern Art Orchestrában, ahol lehetőségem nyílt kipróbálni magamat mint nagyzenekari szerző. Itt 17-20 emberre kell komponálni és hangszerelni, ami rendkívül izgalmas és összetett feladat, ráadásul van egy fantasztikus együttes, amelyik el is játssza ezeket a darabokat. Sokkal könnyebb úgy komponálni, hogy jól ismerem, akinek írok, és inspiráljuk is egymást. A most megjelenő nagyzenekari anyag egy nagyon dallamközpontú modern dzsesszhangzás, ami az együttes többi zeneszerzője, Fekete-Kovács Kornél, Subitz Gábor, Ávéd János, Korb Attila, Fenyvesi Márton számaira is jellemző. Mindig arra törekszem, hogy a darabokon belül legyen egy történet, egy dramaturgia, ami talán a hallgatók számára is átjön, és fenntartja a figyelmet"

-  mondta Bacsó Kristóf szaxofonos  az MTI-nek.

A MAO 2005 októberében alakult Fekete-Kovács Kornél zenekarvezető kezdeményezésére a magyar dzsessz és klasszikus zenei élet tehetséges, fiatal muzsikusaiból, akik közül az elmúlt években többen zeneszerzőként is elismerést vívtak ki maguknak. A Modern Art Orchestra idén Ennio Morricone kísérőzenekaraként turnézik Európában, a világhírű komponista február 15-én a Budapest Sportarénában vezényli filmzenéit.