A nyomorultak producere bekerült a Broadway Hírességek Csarnokába

2014.01.28. 12:52
Először iktattak be a Broadway Hírességek Csarnokába brit színházi producert. Az amerikaiak Cameron Mackintosh-nak köszönhetik A nyomorultakat, a Macskákat vagy Az operaház fantomját is.

A New York-i Gershwin Színházban tartott ceremónián két színésznő, Cherry Jones és Ellen Burstyn, valamint Jerry Zaks és George C. Wolfe igazgatók is elnyerték az elismerést. David Hays díszleteiért került a csarnokba, a néhai Lorraine Hansberry pedig színműíróként. Cameron, aki személyesen nem jelent meg az ünnepségen, azt üzente, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja beiktatását, amit élete és pályafutása egyik legsikeresebb, legizgalmasabb pillanataként aposztrofált. A díjat Robert Wankel vette át helyette.

A Broadway Hírességek Csarnokát 1971-ben alapították, hogy életműdíjjal ismerjék el az amerikai színházi élet kiválóságait. Az elismeréshez a jelölt mögött legalább 25 év Broadway-múltnak kell állnia, továbbá követelmény, hogy legalább öt nagyobb produkció fűződjön a nevéhez. Cameron a Broadwayn hosszasan futó A nyomorultak, Macskák és Az operaház fantomja című előadásokért is propduceri Tony-díjat kapott. Ő állította színpadra az Oliver! és a Miss Saigon című musicaleket is. Musicalszínházi munkájáért 1996-ban lovaggá ütötték.