Akár egy ezresért jó fejek lehetünk

2014.01.29. 12:46

Sajátos módszerrel gyűjt pénzt a Kodály Method zenés dokumentumfilmjére: a közönségtől és a rajongóktól kéri, hogy adjanak támogatást filmjükhöz. Ez a alkalomból egy új videót is készítettek Adjál pénzt címmel.

"Utunk során a hazai könnyűzenei élet ismert és kevésbé ismert szereplői kalauzolnak minket, jellegzetes balatoni hangulatokat megidézve - az utazást állomásról állomásra a zenekarokkal forgatott Kodály Method-videóklipek tagolják. A filmben körbejárjuk a Balaton természeti szépségű vidékeit, és ebben a környezetben találkozunk a zenészekkel. Készül majd videó hajnalban, éjszaka, esőben és ködben. A zenészek szállásain túl bejárjuk a kultikus helyeket is. A film mesél a Balatonról és közben átfogó képet mutat arról, hogy milyen zenélni ma, milyen a hazai alternatív zenei élet helyzete " - írják készülő filmjükről az Indiegogo oldalon.

Támogatni a honlapon keresztül lehet a projektet, 3 euróért simán jófejek vagyunk, 5  euróért már együtt lehet bulizni a zenészekkel a filmbemutató után, vagy pólót lehet kérni, 10 eurós támogatásért már a film zenéjét is le lehet majd tölteni, vagy lehet kérni egy két személyes belépőt a film vetítésére, 50 euróért cserébe pedig a nevünket is feltüntetik a vége főcímben és az IMDB-n. 150 euróért a film forgatásán is részt lehet venni, 1000 euróért pedig már szinte minden jár.

Mi is az a Kodály Method?

A Kodály Method-videók 2011-ben Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr fejéből pattantak ki. Céljuk az volt, hogy teljesen újszerű videóklipeket hozzanak létre. Havi 1 videó készült - közös bennük, hogy mind élő zenével lett felvéve. A videók megjelenése esemény. És nemcsak azért, mert bulikat szerveznek a bemutatókhoz kapcsolódóan, hanem láthatóan beindult egy izgalmas játék, hogy vajon melyik zenekar lesz a következő, és hogyan oldják meg. A visszavonuló Erik Sumo Bandet például egy általános iskolába vitték, ahol az iskolások kórusával együtt hozták létre az I'm Semmi című, kifejezetten ide készülő dalt. A Kodály Methodról bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Nemrégiben a Menjek/Maradjak stábja is az interneten indított közösségi finanszírozó kampányt, és sikerrel is jártak. Két hét alatt sikerült összegyűjteniük a forgatás előkészítéséhez szükséges 1000 fontot.