Kibérelték a Budai Parkszínpadot, de mire?

2014.01.30. 10:31

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén döntöttek arról, hogy az évek óta kihasználatlanul és lepusztult állapotban lévő Budai Parkszínpadot évi 4,2 millió forintos bérleti díjért a Zsigmond Kert Kft. veheti bérbe.

A Népszabadság szerint a cég a kormányülésekre szállít ételt, és ők üzemeltetik az Operaház és a Thália Színház büféjét is. A fővárosi vagyonkezelő honlapján tavaly nyáron alig két hétig volt megtekinthető a tender, amire más cég nem is jelentkezett. A közgyűlés most sürgősséggel tárgyalta a szerződéskötésre vonatkozó javaslatot.

A Zsigmond Kert Kft. 15 évre kapta meg az üzemeltetés jogát a főváros és az állam tulajdonában lévő 2400 négyzetméteres terület használatáért, Somfai Ágnes PM-es képviselő szerint méghozzá úgy, hogy a hasznosítás módja is ismeretlen. Molnár Gyula korábbi újbudai polgármester azt is kifogásolta, hogy a szerződést az önkormányzat csak jelentős veszteséggel, például az elmaradt haszon megtérítése mellett bonthatja csak fel.

Molnár Gyula volt egyébként az, aki még 2010-ben szerette volna elérni, hogy a parkszínpadot a Feneketlen-tóval együtt a főváros adja át a kerületnek, hogy egy szebb közparkot alakíthasson ki ott. A Fővárosi Önkormányzat végül nem adta át a területet, hanem döntéselőkészítő tanulmányt készítettek a Budai Parkszínpad bontására és a helyén szabadtéri rendezvényeknek lehetőséget adó közösségi tér kialakítására.