Feljelentették a kamurendezőt

2014.02.11. 09:43

M. Szilárd három hónapig 45 művészt, színészt, táncost és énekest dolgoztatott anélkül, hogy a próbapénzt kifizette volna - írja a Hírhatár.hu.

A Rent című rockmusicalt eredetileg a Thália Tanoda állította volna színpadra, ám színészei és táncosai bedőltek a 29 éves férfinek, aki február elejére nagyszabású produkciót ígért nekik.

A hosszú hónapok alatt azonban szépen lassan kiderült, hogy M. Szilárdnak egyetlen színházzal sincs szerződése a bemutatóra, nem állnak mögötte befektetők, nincs nála a darab színpadra állításának joga, és nincs pénze az 50-250 ezer forintos próbapénzek kifizetésére sem.

A Bors szerint a társulat tagja volt egy ideig az X-Faktoros Tarány Tamás, Babicsek Bernát, Kecskés Tímea, és Kovács Lotti is. A kamurendező ellen a társulat tagjai, és a Bors szerint az egyik színház képviselője is feljelentést tett.

M. Szilárd ugyanakkor a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy azért nem fizetett a színészeknek, mert nem teljesítették a szerződésben foglaltakat. Szerinte nincs ugyan minden rendben a darab körül, "van egy kis káosz, de márciusban bemutatjuk a darabot".

Ugyanakkor úgy tudni, hogy M. Szilárd nemcsak a Rent színpadra állítását tervezte, hanem a Bösendorfert is, méghozzá Pogány Judit főszereplésével. De egy korábbi plakátján szerepelt Keresztes Ildikó neve is, mint a Koldusok és királynők vendégművésze, de sem Pogány Judit, sem Keresztes nem tud róla, hogy rendezte volna őket M. Szilárd, és a Hírhatár szerint a darabokból sem lett semmi. 

A társulat tagjai tisztában vannak vele, hogy nem sok esély van arra, hogy kártalanítsák őket, de szeretnék felhívni a figyelmet az esetre, hogy más már ne dőljön be a kamurendezőnek.