A női Marvel-hősök egyharmada alultáplált

2014.02.12. 11:51
Egy amatőr kutatás szerint a Marvel-csajoknak a világmegmentés helyett inkább töltött káposztát kellene zabálniuk, akár hidege is, kézzel. Rettentő lerobbant állapotban vannak, csak a jelmezek elfedik a valóságot. Mindez persze képregénykarakterekre vonatkozik, nem kell nagyon megijedni.

Két amerikai egyetemista vizsgálta meg a Marvel-képregények karaktereinek egészségi állapotát a testtömegindex alapján. Fogtak 50 véletlenszerűen kiválasztott női és férfi Marvel-karaktert és őket próbálták elhelyezni a testtömegindexben, külön figyelve arra, hogy az átlagembereknél magasabb értéket adjanak meg, hiszen a szuperhős mivoltuk miatt nagyobb izomtömeggel rendelkeznek. Végül az az eredmény jött ki, hogy a női szuperhősök javarészt az egészséges testtömegindex szintje alatt vannak, sőt, legtöbben már bőven az egészségtelen kategóriába tartoznak.

marvel-bmi1

A férfi karakterek esetében sokkal nagyobb eltérések tapasztalhatók, mégis az derült ki, hogy egyik szereplő sem alultáplált. A vizsgálat alapján kijelenthető, hogy a női testalkatra jóval kevesebb képregényváltozat létezik, mint a férfire, elég csak megnézni a Tor.com oldalon leközölt táblázatot. Legutóbb a következő Amerika Kapitány-filmet támadták rengetegen azért, mert fölöslegesen szétphotoshopolta Scarlett Johansson karakterét a mozi plakátján.