Utolsó nap lőtték le a Hajógyári búcsúbuliját

2014.02.15. 10:25

Egyetlen fesztivál, nem 13 koncert vagy több záróbuli az, ami ma lesz a Hajógyári szigeten – ezt mondta ki a hatóság, aztán meg azt is, hogy éppen ezért semmilyen buli nem lesz szombaton a szigeten.

Az utolsó buli elnevezésű program Facebook-oldalán azt írta:

Annak ellenére, hogy rendelkezünk a 11.269 fő egyidejű tartózkodására vonatkozó összes érvényes Működési Engedéllyel, a pénteken a helyszínre érkező hatóság azt közölte, nem járul hozzá a rendezvény megtartásához. Közölték, ugyan jogszerűen tarthatunk rendezvényt, de mégse tartsunk…Nem érthető? Nekünk se az…

A hatóság szerint az eseményre, jellege miatt együtt kellett volna rendezvénytartási engedélyt kérni, nem elég, ha a kluboknak külön-külön van engedélye, hiszen közös buliról van szó. A szervezők szerint

ez bürokratikus, a valóságban értelem nélküli kifogás. Sajnos az nem számít, hogy hány ezer ember vágyát, programját törik ketté ezzel. Valós ok nincs, mert legalább 300 hasonló méretű rendezvényt tartottunk a Szigeten 2005-2012 között, hiszen nyáron minden hétvégi napon, vagy pld. szilveszterkor voltak ennyien, minden probléma nélkül.

Ezért a szervezők együttéreznek azokkal, akik az ország mág pontjairól vagy külföldről jöttek volna bulizni, de nem adják fel. Mint írják, a következő pár hétben mindent meg fognak tenni, hogy aztán mégis megtarthassák Az utolsó tánc című bulijukat, valamikor márciusban.

Legalább még jobb időnk is lehet a szabadtéri teraszokhoz. Természetesen az elővételi jegyek érvényesek lesznek. Terveink szerint nem kevesebb, inkább még több fellépővel, legalább a most meghirdetett helyszíneken vagy többön, azért is megtartjuk márciusban a mostaninál is nagyobb Sziget Záró Fesztivált, természetesen a mostani árakon! Tudom nehéz az időpontváltozást elfogadni, de mindannyian a hivatalok hatalma alatt állunk.

A fejleményekről a szervezők a Facebook eseményen és a www.clubinfo.hu oldalon folyamatosan tájékoztatnak.

Magyarország legnagyobb partiközpontja, az egykori Vizoviczki-birodalom 17 év után szűnik meg. Búcsúzik a Bed Beach, a Studio, a Dokk Club , a Coronita , a Dokk Beach , a Patron , a Pink , a Coro Cafe , a Sláger Terasz , a Mokka Cukka , az Events Hall , a Dokkoló , a Sláger Palota , a Cafe Puerto , és a Puerto Lounge.