Lovagol, főz és kígyót bűvöl az egyéves kisfiú

2014.02.22. 11:13

Queenie Liao már első fiát is sokat fotózta, de csak második fia, Wengenn születésekor pattant ki fejéből az ötlet, hogy alvó gyerekét fényképezze különböző helyzetekben megrendezett háttér előtt. Így születtek meg a kissé Anne Geddest imitáló, bár annál egyértelműen kreatívabb és színesebb képei, melyek pár nap alatt több százezer rajongót gyűjtöttek Liaonak.

A fotós elmondása szerint az inspirációt gyermekkora tündérmesékből szerzi, a fotókhoz szinte csak olyan anyagokat használ, ami otthon megtalálható: lepedőket, terítőket, sálakat, plüssállatokat, párnákat. Először kitalálja, milyen képet szeretne készíteni, majd felöltözteti a kisfiút a megfelelő ruhába és várja, hogy elaludjon. Ekkor kezdődhet a munka: elrendezi kisfiát a megfelelő pozícióba, mindezt persze úgy, hogy nehogy felébredjen. Saját bevallása szerint szerencséje, van, mert a gyerek nagyon jó alvó. Munkájáról hamarosan egy könyv is megjelenik, amelyben lépésről-lépésre bemutatja, hogy hogyan készülnek az egyes képei – így vállalkozóbb kedvűek akár otthon is nekiállhatnak.

Wengenn valóban szinte minden tündérmesén keresztül ment már élete első évében, így nem panaszkodhat. Igaz ugyan, hogy csak álmában, de utazott Aladdin repülőszőnyegén, megmentette Aranyhajat a toronyból (akinek persze Liao képein stílszerűen fekete haja van), megjárta a Vadnyugatot, meginterjúvolta Obama elnököt, ült teveháton és hullámvasúton, simogatott óriásnyulat. Queenie Liao egyébként minden szülőt arra buzdít, hogy készítsen nagyon sok képet a gyerekéről, hiszen hamar felnőnek. És a gyerekek számára ez az egyik legjobb ajándék.

Az elmúlt egy évben Liao mintegy 100 képet készített, a fotósorozat címe Wengenn Csodaországban. Bár a képek erősen súrolják a giccs határát, hihetetlen népszerűséget hoztak az amerikai anyukának.