Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Venne metróállomást 20 milliárd forintért?

2014.03.02. 16:57

A brit védelmi tárca 53 millió fontért, nagyjából húszmilliárd forintért eladta a londoni metró egyik használaton kívüli, föld alatti állomását – írja az MTI.

A London egyik legdrágább részén, South Kensingtonban található Brompton Road nevű állomást ingatlanfejlesztők vették meg; a négyszintes épületet lakóházzá fogják alakítani. A szobákká alakított, liftaknákkal felszerelt Brompton Roadot az utóbbi időben kiképzésekhez használta a légierő tiszti iskolája.

Az állomást nyolcvan éve, 1934-ben zárták be utashiány miatt. A II. világháború alatt a brit légierő parancsnoki központjaként működött; állítólag Winston Churchill többször is megfordult itt. Beszélik, hogy itt hallgatták ki Rudolf Hesst, Hitler helyettesét, amikor 1941-ben brit fogságba esett.

A vevő személyéről a tárca nem nyilatkozott, de brit sajtóhírek szerint egy ukrán milliárdos és a katari uralkodóház tagjai is érdeklődtek az ingatlan után.