Valér
-2 °C
0 °C

A NASA az űrből gratulált a Gravity készítőinek

2014.03.03. 23:03

A NASA űrhajósai gratuláltak a Gravity készítőinek, írja a EuroNews.

Ráadásul ezt az űrből tették:   

A Gravitáció volt az 86. Oscar-gála nyertese hét díjjal, minden technikai díjat megkapott (legjobb hangvágás és keverés, legjobb operatőr, legjobb vágás és legjobb vizuális effektek), és övék lett a legjobb filmzene is. Csak a legfontosabbnak tartott díjat, a legjobb filmnek járót nem kapták meg.

A Warner Bros film története szerint két űrhajós kinn reked az űrben, mert baleset történik az Explorerrel. Innentől kezdve két lehetőségük maradt: vagy meghalnak oxigénhiány miatt, vagy megpróbálnak eljutni az űrállomásra.

Egy női űrhajós, Cady Coleman, egy NASA űrhajós a film készítése közben találkozott Sandra Bullock-kal, hogy tanácsokat adjon neki Bullock szerepével kapcsolatban. 

Elmeséltem neki, hogy milyen kevés szükséges ahhoz, hogy az űrhajó belsejében átlebegj egyik pontról a másikba. Annak az ereje is elegendő, ha kitéped az egyik hajszálad, és nekinyomod valaminek. 

Ebben a videóban beszél az űrben töltött saját tapasztalatairól:

Itt egy másik űrhajós, Mike Massimino mondja el, hogy miért érdemelte meg a Gravity a díjakat, és miért hitelesek az ábrázolásaik:

A NASA a díjátadó előtt egyébként hatalmas űrfotós galériával szurkolt a filmnek. Az 1958-as alapításuk óta összegyűlt legjobb fotókat tették közzé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!